Щата на гранична полиция ще бъде увеличен със 150 души.

...
Щата на гранична полиция ще бъде увеличен със 150 души.
Коментари Харесай

Шефът на „Гранична полиция”: Само тази нощ има 123 опита за преминаване на границите

Щата на гранична полиция ще бъде повишен със 150 души. До момента това не се е случвало, защото казусът е бил неглижиран. 14 чиновници на " Гранична полиция " са с дисциплинарни инспекции за съпричастност към трафика на мигранти. Това разяснява гл. комисар Ренета Димитрова.
Прочетете още
" Ние изпратихме план за увеличение на щата на гранична полиция със 150 броя. Министерството одобри. Щата е намалял с над 1300 индивида към тази година. Първите чиновници би трябвало да преминат конкурс и 6 месеца образование. Факт е, че до момента този проблем е подценяван с години. "

" Аз съумях да видя с очите си по какъв начин до него стоеше началника на групата му. Но нашата граница продължиха да я охраняват негови сътрудници. През тази нощ имаме 123 несполучливи опита за прекосяване на границата. Предишната нощ имаме към 150 опита. Нито един от служителите на реда не сподели няма да отида на работа, тъй като се опасявам. Няма думи, с които да се опише загубата. Не сме имали пукотевица на границата повече от 70 години. "

" Това, което в действителност знаем е това, което сподели и министър Демерджиев. Има гилзи на българска територия. Всички са приобщени към досъдебното произвеждане. Обикновено мигрантите се крият. Това не се е случвало до момента. Мога да заявя, че несъмнено стават по-агресивни ", добави тя пред Българска национална телевизия.

" По отношение на взаимоотношението на чиновниците се разгласи публичната поръчка за ТЕТРА. Тази поръчка се забави, само че сме щастливи, че се пусна. Граничните ни служители на реда знаят тъкмо по кое време могат да употребяват оръжие. Нашите служители на реда са оборудвани. Имат и бронежилетки и оръжия. "

" Корупция има на всички места. Аз съм непримирима към корупцията. Трудно се работи, само че това ни сплотява. Нашата респект към сътрудника е продължение на работата ни. Ще продължим да охраняваме границата ", заключи тя.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР