Щастливи са децата с умни, интелигентни майки. Тези майки са

...
Щастливи са децата с умни, интелигентни майки. Тези майки са
Коментари Харесай

10 съществени разлики между умната майка и мъдрата майка

Щастливи са децата с умни, интелигентни майки. Тези майки са за образец на поколението си по какъв начин да се борят в живота, по какъв начин се усвояват познания и привички, по какъв начин се съумява в специалността.
Разбира се, в случай че не се трансфорат в интелигентен, само че скучен преподавател, от който ти писва. Истинската употребява идва, когато към интелигентността се прибави и мъдрост. Има ли разлика в двете понятия? Разбира се.
1. Умната майка чете и знае доста за развъждането на детето и го ползва. Мъдрата майка знае, че не всичко написано се отнася за нейното дете, тъй като то е неповторимо и не би трябвало да се вкарва в клишета.

2. Умната майка незабавно маркира грешките на детето и постоянно му натяква с “нали ти споделих ”. Така тя желае да го научи да не повтаря грешките си, което е добър метод, стига да не се прави демонстративно. Мъдрата знае, че с грешките човек се учи, по тази причина ще го поддържа, окуражи и от време на време ще се направи, че не вижда, с цел да не нарани детето си.
3. Умната майка се пробва да бъде добра към всичките членове на фамилията, касае се деликатно към проблемите им. Мъдрата основава топлота и уют у дома и всички се усещат удобно.
4. В спешни моменти умната мама незабавно поема нещата в свои ръце и учи децата по какъв начин да живеят. Мъдрата майка едвам доловимо ги насочва в вярната посока, оставяйки ги да мислят, че се оправят със лични сили.

5. Ако на детето не му върви математиката да вземем за пример, умната майка ще седи с него цяла нощ и ще вземат решение задания, за частния преподавател се подразбира. Мъдрата схваща какви са опциите на детето и прави всичко допустимо да се развива в това, което умее и желае. Не е наложително това да е математиката.
6. Умната майка незабавно води детето си на доктор, даже недоволствата да са незначителни. Мъдрата преценя по кое време в действителност има потребност от обзор, с цел да не направи детето си хипохондрик от непрекъснатото висене пред лекарските кабинети.

7. Умната майка не се бърка в живота на порасналите си деца, не им дава непоискани препоръки, не се меси във възпитанието на внучетата. Мъдрата майка ще ги остави сами да натрупат житейски опит, само че ще им бъде опора във всяка обстановка.

8. Умната майка отстоява ревностно своите позиции при спор с децата си, смятайки, че е права, тъй като има повече опит и познания. Мъдрата майка умее да изслушва, да разяснява с децата си и даже да си промени вижданията, в случай че децата са прави.

9. Умната майка постоянно желае да промени децата си. Мъдрата трансформира себе си, а децата приема такива, каквито са.

10. Умната майка счита, че децата й ще са щастливи, в случай че са сполучливи. Мъдрата знае, че те ще са сполучливи, в случай че са щастливи.

Автор: доктор Павлина Андреева

Инфо: Родител

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР