Щастлив съм, че нашата учебна база е една от най-модерните

...
Щастлив съм, че нашата учебна база е една от най-модерните
Коментари Харесай

Несебър посреща 15-ти септември с обновени училища и детски градини


„ Щастлив съм, че нашата образователна база е една от най-модерните и модерни в България “ – сподели кметът на Несебър Николай Димитров на работна среща с шефовете на общинските просветителни институции, проведена във връзка готовността за идната образователна година.

За строително-ремонтни действия по сградния фонд, за началото на новия образователен сезон, Общината е вложила над 500 000 лв. лични средства. Заедно с привлечените по национални стратегии финанси, сумата, предопределена за развиване на просветителната инфраструктура в Община Несебър надвиши 1 300 000 лв. за настоящата бюджетна година. Средствата са вложени в действия по ремонт, ободряване и реновиране на класни стаи, коридори, санитарни възли, спортни уреди, фасади, саниране и други Ресурсите са разпределени съразмерно за всички общински образователни заведения- учебни заведения и детски градини, съгласно потребностите на всяко от тях.

Въпреки инфлационните процесии и усложнената гео-политическа конюнктура, Община Несебър и тази година е заделила спомагателни средства за отопление и електрическа сила за образователните заведения, с цел да обезпечи най-хубава работна среда и да подсигурява комфорт при протичане на просветителния развой.

В осъществяване на предпочитаната си политика на грижа към обезпечаване на условия за образование на всяко дете, Община Несебър не е позволила затваряне на нито едно образователно заведения в селищата на своята територия и е поела издръжката на маломерните паралелки с напълно личен запас.

 Разбирането за ролята и значимостта на образованието за просперитета на локалната общественост е в основата на всички действия по надграждане и рационализиране на образователните бази в Община Несебър.

Местната власт ще продължи политиката си на редовно възобновяване, уголемение и материално-техническо застраховане на общинските учебни заведения и детски градини.

„ Нашата задача е да осигурим успокоение за родителите и условия, при които децата да се образоват, усъвършенстват и развиват като персони с високо самочувствие и убеденост в бъдещето. “- сподели кметът Николай Димитров.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР