Щастието в бутилка: Запознайте се с инди-поп супергрупата Fizz

...
Започна като начин да се издухате в студиото. Сега тя
Коментари Харесай

Започна като начин да се издухате в студиото. Сега тя се превърна в напълно развита психеделична поп група.

That's Fizz - нещо като инди супергрупа, създадена от ирландската певица и текстописец Орла Гартланд и нейните музикални приятели Доди Кларк, Грета Айзък и Мартин Люк Браун.

През последните 10 години и четиримата постигнаха известен успех като солови изпълнения, като и Орла, и Доди отбелязаха топ 10 албума. Но музикалната индустрия може да бъде самотно място, когато си сам. Натискът за създаване, насърчаване, намиране на пари и привличане на възможности често се превръща в бягаща пътека.

„Работихме върху собствените си проекти толкова усилено и толкова дълго, че започнаха да ни се струват работа“, казва Мартин.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">"Казах си: „Искам да отида на почивка, но все пак да правя музика".

Планове бяха излюпени в група в WhatsApp. Квартетът се настани в студио в Девън и полудя.

В продължение на две седмици те записаха цял албум от нулата, като използваха всеки цвят в кутията с пастели, за създайте зашеметяващ, свободен поп звук, който се отървава от усмирителната риза на алгоритмите за поточно предаване.

"Ние си казахме, "Хайде да играем, без да мислим какъв плейлист е музиката ще се включи", казва Мартин.

"Искахме да бъдем напълно непокварени и да се посмеем... И веднага щом веригите бяха свалени, разбира се, имаше толкова много идеи."

"Случи се толкова бързо", добавя Орла. „Нямахме време да го обмисляме. Никой не каза: „О, тази китарна част правилна ли е?“ Всичко беше направено по чист инстинкт.

"Мисля, че звучи като бутилирано щастие."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР