Щастието не е даденост, нито константна величина. Но е нещо,

...
Щастието не е даденост, нито константна величина. Но е нещо,
Коментари Харесай

Как да тренираме щастието

Щастието не е даденост, нито константна големина. Но е нещо, за което непрекъснато мечтае, към което се стремим и което си пожелаваме на всеки рожден ден. Но единствено с пожелания и очаквания не става, трябват и дейности. Ето какви.

Любезност

Да бъдем усмихнати и доброжелателни към всичко и всички си е задача съвсем невъзможна. Но не ни пречи да опитаме. Всяко малко деяние, като да поздравим индивида в асансьора, помогнем на майка с количка или да пожелаем лек ден на продавачката в магазина ще ни накара да се усещаме по-добре.

Благодарност

Най-важното е да я показваме. Да не пропущаме да благодарим на всеки, който го е заслужил. Освен това е добре всеки ден да си записваме защо сме признателни.

И би трябвало да стартираме с на пръв взор дребните неща, които в действителност са с огромно значение. Например, че сме здрави. Този смисъл несъмнено ще ни зареди с оптимизъм.

Преживявания

Именно в тях би трябвало да влагаме парите си, а не във движимости. Спортни събития, концерти, пътувания, фамилни събирания. Спомените от тях ще траят доста по-дълго от новото яке или следващия чифт обувки.

А в случай че влагаме във движимости, дано да са такива, които още веднъж свързваме с прекарвания. Музикален инструмент или фотоапарат да вземем за пример.

Социални мрежи

Там сигурно няма да намерим щастието. Най-малкото тъй като ни залива непознатото благополучие. И това ни кара да се замислим дали животът ни е в действителност толкоз благополучен, колкото си мислим. Е, може да не сме били на Малдивите, само че имаме ужасно семейство. А не е ли това по-важното?

Времето

Само когато осъзнаем, че времето е по-ценно от парите, можем да се почувстваме щастливи. Някой от най-щастливите моменти в живота нямат нищо общо с това какъв брой сме богати. А и благосъстоянието не всеки път върви ръка за ръка с щастието.

Да се изгубим

Не, не е наложително да е в дословния смисъл. Но и това би помогнало, в случай че става въпрос за дълга разходка измежду природата, без координати и последна точка. Трябва да имаме най-малко едно занятие, с което да се абстрахираме от всичко друго и да бъдем сами със себе си.

Тренировките

Когато спортуваме, се усещаме добре. В тялото ни се отделя ендорфин, който ни кара да се усещаме същински щастливи. Дори половинчасова разходка прави работа.

Провалите

Те са неизбежни, само че не е наложително да бъдат с негативен знак. В актуалният миг може да ни наподобяват като проваляне, само че в следствие да оценим високо урока, който са ни дали.

Цветя

И да няма кой да ни ги подари, би трябвало сами да си ги купим. Според учени от Харвард, свежите цветя вкъщи редуцират напрежението и отрицателните страсти.

Слънчева светлина

Тя зарежда и тялото и мозъка. Неслучайно се усещаме доста по-щастливи през летните месеци. Дори на открито да не е доста топло, не трябва да се лишаваме от разходките навън нито за ден.

Музика

Не единствено да слушаме обичаните си части, само че и да си припяваме. съгласно учени от Университета в Манчестър, по този метод се задейства част от мозъка, която записва наслаждение. по тази причина, би трябвало да използваме всеки комфортен миг - под душа и освен, написа CNN.

Храната

Да, и тя оказва въздействие на щастието. Зеленолистните зеленчуци, като спанака, подкрепят производството на ендорфин в мозъка. Гъбите са с високо наличие на витамин D, който незабавно ни кара да се усещаме по-добре.

За шоколадът е ясно - носи приятност и благополучие. Куркумата е натурален антидепресант, а зеленият чай понижава равнищата на напрежението. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР