Щастието е относително понятие и трудно може да се изведе

...
Щастието е относително понятие и трудно може да се изведе
Коментари Харесай

Каква е тайната на най-щастливи страни в света

Щастието е релативно разбиране и мъчно може да се изведе съответна формулировка за него, тъй като е обвързвано и с нашето вътрешно чувство. Седмият Световен отчет за щастието е към този момент на разположение и тази година акцентът е освен върху това до каква степен щастливи са жителите на дадена страна, само че и какво въздействие върху общността като цяло оказват осведомителните технологии, ръководството и обществените правила.

Взаимодействието сред хората, без значение дали на работното място, вкъщи или на публични места, също има своя резултат върху тяхното благополучие. Затова и предходната година се обърна по-голямо внимание на миграцията, която в една или друга степен затруднява това другарство.
 Снимка 414464

Освен взаимоотношението в обществото, класацията взема поради шест съществени признака, по които мери щастието - доходи, независимост, доверие, обществена поддръжка, благотворителност, дълготрайност на живота .

В страните на челните позиции всички тези критерии са оценени високо, като към тях се прибавя и прочувствената задоволеност на хората , която е чувството за благополучие. Така, след дълги изследвания, се извежда новият топ на най-щастливите страни в света. Изненадващо или не, те са съвсем напълно в Европа.

За втора поредна година Финландия е избрана за най-щастливата страна в света от World Happiness Report. И щастливи са освен локалните, само че и всички, пристигнали да живеят в тази скандинавска страна. Дания, Норвегия, Исландия и Холандия запълват тазгодишния топ 5.
 Хелзинки, Финландия

Хелзинки, Финландия

И разумното запитване по какъв начин по този начин в скандинавските страни са толкоз щастливи още веднъж получава своя логически отговор. Жителите им заплащат високи налози и такси, само че и получават доста в подмяна, имат доверие в държавното управление, усещат се подсигурени, живеят свободно и се грижат един за различен, великодушни са.

Според проучването на организацията, най-малко половината финландци постоянно подаряват пари за щедрост . Много от тях се подвизават и като доброволци в разнообразни дела, с цел да поддържат другите, които имат потребност от тяхната помощ.

Освен това, в скандинавските страни има свободен достъп до опазване на здравето и високо равнище на медицинските услуги. А това разумно води и до по-дълга дълготрайност на живота . Равенство сред половете, добра просветителна система и елементарен достъп до природата са други плюсове на страните в топ 5.
 Снимка 414470

Швейцария, Швеция, Нова Зеландия, Канада и Австрия пък запълват идващите пет места в класацията, в която няма особени промени от предходната година. Случилата се неотдавна пукотевица в джамии в Нова Зеландия демонстрира, че и в тези страни има случаи на принуждение, само че отговорът на сходни актове е това, което съумява да го пребори - единственото и поддръжката.
 Най-щастливата страна към този момент не е толкоз щастлива
Най-щастливата страна към този момент не е толкоз щастлива

До какво водят малкия екран и технологиите

Така още веднъж на напред във времето излиза концепцията, че с цел да сме щастливи, би трябвало да сме единни . Свързаността сред общностите и приемането на разликите е един от главните индикатори, че обещано общество е щастливо, предава CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР