Щангистът от Варна Стефчо Христов даде първото си интервю като

...
Щангистът от Варна Стефчо Христов даде първото си интервю като
Коментари Харесай

От Лас Вегас за „Петел”! Стефчо Христов в първото си интервю като световен шампион: Когато направих втория си успешен опит в изтласкването, вече знаех, че златото е мое

Щангистът от Варна Стефчо Христов даде първото си изявление като международен първенец за кадети до 17 години за „ Петел ”.

Както е известно, рано тази заран 16-годишният играч на варненския „ Титан ” се окичи със златото в категория до 102 кг при дебюта си на шампионат на планетата в Лас Вегас, Съединени американски щати.

Ученикът в Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски ” приключи първи в дуела с 315 кг, с цели 25 кг пред втория Лаша Тактакшвили от Грузия и с 35 кг пред третия Али Шукурлу от Азербайджан.

Стефчо завоюва три златни медала, защото с изключение на в дуела, приключи първи в изхвърлянето със 145 кг, и в изтласкването – 170 кг.

Ето какво съобщи Стефчо Христов в първото си изявление като международен първенец, особено за „ Петел ” от Лас Вегас.

- Стефчо, честито. Какво е възприятието да погледнеш света от върха?

 

- Чувството е неописуемо, само че още съм зависим на страстите и може би чак след дни ще осъзная какво реализирах.

 

- Твоите поръчки бяха доста по-високи от тези на твоите съперници. Вярваше ли, че няма кой да те спре към триумфа, макар че си дебютант на международно?

 

- Излязох на подиума спокоен и убеден в силите си, защото бях добре квалифициран. Но въпреки всичко подвигах за първи път на съревнование от подобен висок сан и по тази причина имах едно на разум, една тревожна мисъл, че нещата може и да не се развият в посоката, в която чаках.

 

- В първия опит на 140 кг в изхвърлянето сбърка. Това бе и единствения ти несполучлив опит от шестте. Какво си намерения след него?

 

- Сбърках, тъй като на загрявката тази тежест ми бе лека и очевидно я подцених. Но това не ме разколеба, знаех, че ще я подвигна във втория опит.

 

- Кога почувства, че ставаш международен първенец?

 

- След като тласнах 165 кг във втория опит. Имах 15 кг задатък в изхвърлянето пред грузинеца и не беше за поверие, че той може да тласне 181 кг. Още повече, че аз бях подготвен да завърша с по-висока тежест и го направих.

 

- Очакваше ли достиженията, които реализира в двете придвижвания?

 

- Да. На тренировки имах и по-високи резултати, и в случай че се беше наложило, щях да подвигна повече.

 

- Съгласувана ли беше твоята тактичност с персоналния ти треньор Живко Николов, който беше в България?

 

- Разбира се. Разговарях с него преди надпреварата и тактиката беше направена напълно от него. Треньорите в националния направиха единствено нужните в сходни случаи корекции, които остават в кухнята.

 

- Чу ли се с брат си Христо Христов, който е международен и троент европейски първенец за кадетни, и какво ти сподели той?

 

- Да, чухме се. Христо доста се зарадва, както и аз на неговата международна купа в Тайланд. Каза ми нещо доста персонално, което си остава сред нас. Великолепно е, че двама братя от една варненска школа са международни първенци.

 

- На кого искаш да благодариш и посветиш световната купа?

 

- На моето семейство - татко ми Димитър, майка ми Анна и брат ми Христо. Също и на треньора ми Живко Николов, който ме приготви по най-хубавия метод, на всички треньори и ръководители в „ Титан ”, на Община Варна и Община Бяла, и не на последно място на шефа и учителите в Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски ”.

 

- Вдигна високо летвата още при дебюта си на международно. Как ще се справяш със идващите провокации, които ще са надалеч по-трудни?

 

- В Лас Вегас беше единствено началото. Ще остана крепко стъпил на земята, тъй като знам, че единствено от мен зависи до каква степен ще стигна в щангите. Аз желая да стигна допустимо най-високо и ще давам всичко от себе си, с цел да осъществявам фантазиите и задачите си. Винаги потеглям с главата напред и съм подготвен да превъзмогвам компликациите.

 

- На 16 март се прибираш в България. Ще си дадеш ли отмора?

 

- Най-много два-три дни и по-късно отново в залата. През май ме чака европейско в Констанца, а след това и други влиятелни прояви през годината.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).style.height = `0px`; document.getElementById( " commentBannerContainer " ).style.display = `none`
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР