Щангистът Христо Христов донесе второ отличие на България от световното

...
Щангистът Христо Христов донесе второ отличие на България от световното
Коментари Харесай

Христо Христов донесе втори медал за България от световното по вдигане на тежести в Рияд

Щангистът Христо Христов донесе второ отличие на България от международното състезание по повдигане на тежести в Рияд, Саудитска Арабия, откакто завоюва сребро в придвижването изхвърляне в категория до 109 кг.

Надпреварата стартира добре за варненеца, който в първия си опит изхвърли 176 кг, а във втория се оправи и със 181 кг, което се оказа изцяло задоволително за второто място в придвижването, макар че нашето момче не съумя в последното си качване на подиума на 184 кг.

В изтласкването участникът на Игрите в Токио 2020 се оправи сполучливо с тежести от 205 и 211 кг, само че още веднъж не съумя при третия си опит 215 кг.

Така, Христо Христов завърши с общ общ брой от 392 кг, който за жалост не му разреши да се включи в борбата за систематизиране на медалите в дуела.



Шампион стана Акбар Джураев с дуел 415 кг (189 кг + 226 кг), а втори остана неговият съотечественик Руслан Нурдинов с 407 кг (180 кг + 227 кг). Трети се подреди представителят на Азербайджан Дадаш Дадшбайли с 403 кг (180 кг + 223 кг).

По този метод България завършва своето присъединяване на планетарния шампионат в Саудитска Арабия с общо два сребърни медала в обособените придвижвания - на Божидар Андреев в изтласкването в категория до 81 кг и на Христо Христов в изхвърлянето при 109-килограмовите.

Отделно Иван Димов се подреди шести в олимпийската категория до 61 кг. С дуела си от 293 кг българинът се подрежда на шестата позиция във краткотрайното класиране в олимпийската подготовка, като съвсем несъмнено представителят на школата от Сопот заслужи виза за Игрите в Париж 2024.

Божидар Андреев (81 кг) също е в квотите, както и Карлос Насар (89 кг), заемащ втората позиция в пресявките за Игрите.

До края на квалификациите за момчетата на старши треньора на националните ни тимове Иван Иванов предстоят Световните купи в Доха, Катар (04-14 декември) и в Пукет, Тайланд (02-11 април), както и европейското състезание през февруари следващата година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР