Щандът на издателство Труд е сред най-посещаваните, предлага сериозни отстъпкиЗа

...
Щандът на издателство Труд е сред най-посещаваните, предлага сериозни отстъпкиЗа
Коментари Харесай

Вход свободен за Панаира на книгата в НДК

Щандът на издателство " Труд " е измежду най-посещаваните, предлага съществени отстъпки

За 45-и път в Национален замък на културата, публично бе открит Софийският интернационален панаир на книгата, проведен от Асоциация „ Българска книга “ и 5-ото издание на Софийски интернационален книжовен фестивал, който тази година е с фокус литературата на страните от Вишеградската четворка /Полша, Словакия, Унгария и Чехия/. Тържествената гала в Централно предверие на НДК, бе под звуците на Софийския духов оркестър с диригент маестро Юли Дамянов.

„ Една книга би могла да ни води в бъдещето, би могла да ни води в предишното, само че през днешния ден тя ни води точно тук в Национален замък на културата – освежен, ярък, подготвен да напише част от своята нова история “, сподели Борислав Велков – Председател на Съвета на шефовете. „ Днес, когато книгите и литературата навлизат от ден на ден в софтуерния и виртуален свят, за мен е наслада да видя, че НДК е цялостно до горе с книги – 5 етажа литература. Това е необикновен триумф за уредниците и за НДК. Нека литературата и книгите бъдат нашият водач на духа и мисълта ни “, добави още Велков.

Събитието почете зам.-министърът на културата Румен Димитров, който дефинира Панаира като незабравим миг от културния календар на столицата – място за среща сред читатели писатели, илюстратори, издатели, преводачи и публицисти. „ Къща без книги е като стая без прозорци ”, споделя немският публицист Хайнрих Ман, по тази причина особено желая да благодаря на АБК и на българските издатели, както и на целия екип на НДК, които с този конгрес не престават да творят прозорците на нови светове пред нас и да вършат от НДК същинско място за просвета “, сподели Румен Димитров.

Зам.-кметът на София Тодор Чобанов поздрави присъстващите и изрази огромната си вяра, че в тези няколко дни ще дойдат нови читатели, които ще намерят своята книга и ще посрещнат Коледа по-одухотворени и по-щастливи.

Панаирът на книгата ще продължи 6 дни – от 12 до 17 декември. В 45-ото издание вземат участие повече от 200 издателства от страната и чужбина. Сред най-атрактивните щандове е този на КК " Труд ", на който се оферират доста разнородни като тема книги със съществени отстъпки, в това число и неповторимата и първа по рода си енциклопедия " София ".

Изключително наситената съпътстваща стратегия, министър председатели на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и задгранични създатели и издатели и книжовен фестивал с над 60 посетители. Сред участниците от страната ни са: Ани Илков, Владимир Зарев, Владимир Левчев, Ангел Игов, Захари Карабашлиев, Момчил Николов, Милен Русков, Владимир Полеганов, Елица Георгиева, Петър Крумов, Иван Димитров, Кристин Димитрова, Оля Стоянова и други

Входът за панаира е свободен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР