Щамът на коронавируса Омикрон стигна дори до Белия дом. Това каза

...
Щамът на коронавируса Омикрон стигна дори до Белия дом.
Това каза
Коментари Харесай

Байдън: Омикрон достигна и до Белия дом

Щамът на ковид " Омикрон " стигна даже до Белия дом.

Това сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от АП.

" Омикрон се предава толкоз елементарно, заради което виждаме изцяло имунизирани хора, инфектирани с ковид ", призна Джо Байдън в послание към нацията.

Той акцентира, че има случаи на зараза във всяка организация, даже и в Белия дом даже и измежду имунизираните против Омикрон.

Байдън призна във вторник, че вариантът на ковид Омикрон е станал преобладаващ в Съединените щати.

Ще бъдат разкрити повече федерални центрове за имунизация и осъществяване на проби, с цел да се оправи страната с умножаващите се случаи на COVID-19 заради разпространяването на разновидността Омикрон на ковид, съобщи " Ройтерс ".

Джо Байдън сподели също, че от януари на американците ще бъдат предоставени 500 милиона бързи теста за коронавирус, които те ще могат да си вършат вкъщи.

Президентът успокои хората, които са се ваксинирали, че ще могат да прекарат празниците дружно с околните си макар настъпващия в страната нов вид на вируса.

Същевременно той предизвести неимунизираните, че " имат основателна причина да се тревожат ", тъй като има доста по-голям риск тези хора да стигнат до болница и даже да умрат.

Държавният глава акцентира, че някогашният президент Доналд Тръмп също си е сложил подсилваща доза ваксина. " Това може би е едно от дребното неща, за които той и аз сме съгласни ", добави Байдън.

Съветникът в Белия дом за битката с епидемията - доктор Антъни Фаучи, даже предвижда сложни седмици и месеци с наближаването на зимата.

А шефът на Световната здравна организация прикани хората да анулират проектите си за пътувания по празниците, с цел да запазят здравето и живота си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР