Щадящите тестове за малките деца и ученици ще действат, докато ...

Щадящите тестове за малките деца и ученици ще действат, докато

Николай Денков: Съпротивата срещу тестовете беше 100%, а сега е или тестваме, или децата остават вкъщи

Щадящите проби за малките деца и възпитаници ще работят, до момента в който заболеваемостта да падне до 100 на 100 000 души или до момента в който не падне четвъртата вълна. Надявам се да се преброим със страховете, тъй като са неоснователни. Политиците се заиграват със страховете на хората, само че те не би трябвало да им имат вяра.

Денков съобщи пред Българска национална телевизия, че децата, които са преболедували и имат антитела няма да бъдат тествани и ще си влизат в учебно заведение със зеления документ. „ Маската и ограниченията, които взимаме вървят в комплект във всички страни, тъй като понижава риска от заразяване. Част от хората не схващат, че се намираме в спешна обстановка. Това е изключителна обстановка и ние би трябвало да се оправим с нея “, настоя служебният учебен министър. 
 Николай Денков: Зеленият документ е щадящ и с него идва свободата Николай Денков: Зеленият документ е щадящ и с него идва свободата
Последните данни показват, че при тази висока равнище на заболеваемост, учебните заведения към този момент не са безопасно място. За това предизвести служебния...

Той означи, че има общини, в които децата не престават да бъдат на учебно заведение, само че са с ниска заболеваемост. „ Трябва да си извършим избора, както направихме избора да не се имунизираме. Обръщам се към родителите, чуйте най-сетне – имаме 17 деца умряли от коронаворус, не можем да позволим гърмеж на болните деца от ковид в учебните заведения, тъй като ще има необратими последствия “, отсече Николай Денков пред Българска национална телевизия. 

Според него би трябвало да убедим родителите, че осигуряваме безопасна среда. Денков добави, че служебното държавно управление може да направи единствено най-положителното по отношение на актуалната обстановка. Ако някои може да оферира нещо по-положително, съм подготвен да чувам отзиви и препоръки, прикани Денков. 

Той уточни, че в случай че някое дете е инфектирано, ще си остане у дома и няма да заразява другите. Около 10-15 септември имаме намаляване на заболеваемостта, а след 15 септември потегля по-горе. От месеци ние се борим с изцяло рационални и необосновани страхове на хората за тестването на децата. Досега съпротивата против тестване беше на 100%, а в този момент изборът е или децата са у дома, или да се тестват, уточни Денков. Тестове имаше и до момента, като единствено две учебни заведения образно посочиха по какъв начин да могат да се употребяват тестванията, открои Николай Денков. 

Той уточни, че МОН и Министерство на здравеопазването сега имат всички причини да не пуснат децата в учебно заведение без проби, тъй като в случай че се разболеят следствията ще бъдат доста огромни. Днес ще поръчаме единият от видовете проби, а следобяд има отраслов съвет със обществените сътрудници, като ще бъде обсъдено наистина ли да поръчаме и втория вид проби.
 Хиляди фамилии не изпращат децата си на учебно заведение Хиляди фамилии не изпращат децата си на учебно заведение
Хиляди фамилии не изпращат децата си на учебно заведение, заяви Нова телевизия. Снимка на министъра на образованието проф. Николай Денков в ц...

Поръчката е разчетена да има проби за 1 месец и в случай че потръгнат нещата добре, ще продължим нататък с 5-7 клас, увери Денков. 

Служебният учебен министър Николай Денков има среща и с ректорите на ВУЗ-овете, като би трябвало да бъдат отворени университетите. Той желае да чуе явен проект по кое време ще бъдат отворени университетите със зелените документи с мотив, че единствено това е верният метод. 

Още:

Източник: actualno.com