Щ е събере ли ВСС достатъчно гласове за отстраняването на

...
Щ е събере ли ВСС достатъчно гласове за отстраняването на
Коментари Харесай

Експерти за ВСС и Иван Гешев: Не дали, а кога

Щ е събере ли Висш съдебен съвет задоволително гласове за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев? Темата разясниха в предаването някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов и Людмил Рангелов, зам.-председател на Висшия адвокатски съвет.

“Възможно е, само че не в този миг. По-скоро въпросът не дали, а кога”, съобщи някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

По думите му сега няма подготвеност за осъществяването на толкоз радикална стъпка. Въпреки че основанията са налице.

"Както Бойко Рашков, по този начин и Янаки Стоилов, са адвокати с висока подготовка. Те не биха подхванали каквото и да било деяние, в случай че то не е съобразено с Конституцията и законите ", акцентира той.

"На първо място имам известни запаси дали в този момент е тъкмо моментът да се направи сходно искане. Но министърът на правораздаването няма избор откакто е сезиран от министъра на вътрешните работи със подобаващ отчет за нарушавания, които би трябвало да бъдат тествани. По създание обаче този сигнал се явява един тест за преданост на Висш съдебен съвет към основния прокурор Гешев. Нямам никакви подозрения, че Висш съдебен съвет ще издържи този тест. Смяната на основния прокурор изисква болшинство, а в тази ситуация това няма да се случи”, уточни Людмил Рангелов, зам.-председател на Висшия адвокатски съвет.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Приятели клошари се срещат в една от станциите на парижкото метро. - Намерих детелина с четири листа! - споделя единият. - И тя донесе ли… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниГермания има голям проблем с детските градини. Липсват над 270 000 местаПетима души са умряли от затруднения от новия коронавирусБилката не е доста известна у нас, само че в китайската медицина е едно от най-често срещаните лечебни растенияПетчасов нощен полицейски час и възбрана за музика шокира туристите на остров Миконос " Хубаво е да имаме делото на Левски, неговия героизъм като един честен компас за българските политици, който да ги води в вярната посока ", разяснява министър председателят Стефан Янев " В немския език мъчно могат да бъдат открити думи, които да опишат тукашното опустошаване ", съобщи Ангела МеркелВижте повечеИспанската актриса умря на 82 годиниБолестта се популяризира бързо, специалистите не знаят каква е причинатаРастението има три разнообразни пола, като всички те могат да се развъждат по двойкиКралският личен състав би трябвало да съблюдава някои, на пръв взор, странни изискванияБългария отбелязва през днешния ден 184 години от рождението на Апостола на свободатаКорабът " BBC California " ще дебаркира във Фримантъл, Западна Австралия " В същото време голямата част от лекарите и сестрите работят при ниски хонорари и в недобри условия ", съобщи здравният министър Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР