Шпионските отношения между държавите Русия и Великобритания винаги са наситени

...
Шпионските отношения между държавите Русия и Великобритания винаги са наситени
Коментари Харесай

Бриго Аспарухов: И мен ме тровиха, но не с „Новичок“

Шпионските връзки сред страните Русия и Англия постоянно са наситени с сходни събития. Това проучва пред Нова телевизия военачалник Бриго Аспарухов. Според него, двете страни постоянно има нещо да си връщат и го вършат.

„ Новичок” го създава Русия. Много бързо, безусловно часове след нападението, всички започнаха да упрекват Русия. Всеки подобен сходен случай се употребява за реализиране на някакви цели”, по този начин някогашният началник на разузнаването разяснява случая с съветския разузнавач Сергей Скрипал и щерка му, които бяха отровени с веществото „ Новичок”.

„ Интересно, че откривателят на това вещество, оповестява за него през 90-те години. Това е един узбекистански академик, който в този момент живее в Америка. То е било готвено за защита на някогашния Съветски съюз”, сподели още той. Ген. Бриго Аспарухов напомни случай от 90-те години, когато са се пробвали да го отровят в постройката на президентството.

„ Беше направено аматьорски, другояче нямаше в този момент да си приказваме. Две съставки бяха смесили в кафето ми – мощно сънотворно и тетрахлорметан – мощно отровно вещество, което води до заболяване на черния дроб. Спаси ме това, че не го изпих цялото, а единствено две-три глътки. Наясно съм от кое място пристигна тази офанзива, само че от този момент мина доста време ", разяснява ген. Аспарухов.

Връщайки се на отравянето на Скрипал, генералът сподели, че „ за жалост, има и такива способи “. „ Не са оригиналност. Исторически, върнете се към Тургут Йозал, 93 година, внезапно гръмнаха медиите, че е токсичен в българското посолство. Това беше подправена вест. Според брачната половинка му, на галерия на наш ваятел, той е изпил една лимонада. След това се е върнал вкъщи и е получил инсулт. За Юшченко отново упрекнаха Русия. За първи път тогава британски медии го оповестиха.

В съответния случай с сътрудника на съветския шпионин във Англия. Помислете си разумно. Той е съден и е лежал в Москва. Разменян е за други шпиони. Какъв е ползата на Русия да си остави визитната картичка на това гнусно действие. Новичок е създаден от Русия, само че доста бързо в един хор всички започнаха да упрекват Русия. Не знаем истината. Джереми Корбин, водачът на лейбъристите, споделя, че стартира студена война без доказателства “, сподели Аспарухов.

„ Силно усещане ми направи изказването на представители на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Не знаем доста по случая, само че поддържаме тезата на Англия, че това е дело на Русия “. По думите му, Скрипал е жертва на ползите на Англия и други страни. „ Елементарно е, в Русия през днешния ден има избори. Днес Путин ще бъде определен. Кому беше нужно това. Не виждам логичност в това. Единственото нещо, което знаем е, че индивидът токсичен “, изясни генералът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР