Шпалир от червени корони на дръвчета ще посреща от пролетта

...
Шпалир от червени корони на дръвчета ще посреща от пролетта
Коментари Харесай

Край новата алея в парк Лаута става още по-красиво

Шпалир от червени корони на дръвчета ще посреща от пролетта по новата алея на "Лаута ", свързваща микрорайон А10 и А12, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  120 червенолистни сливи, всички те подаяние на администрацията на регион "Тракия ", бяха засадени през днешния ден при следващото уголемение на парка в зоната край блок 258. В залесителната акция се включиха тракийци, районни кметове, самият кмет на града Иван Тотев, присъединяване по традиция взеха и девойките от ВК  "Марица " - Пловдив. 
"Кметът на "Тракия " държеше специално на червенолистните сливи ", описа градоначалникът. Причината - да е красиво край новата 300-метрова павирана алея. "Надявам се през пролетта да имаме ужасно кътче за разходка ", показа и самият Костадин Димитров. 
Разширението на "Лаута " към този момент е над 60 декара. Акциите обаче няма да спрат до тук, идната година ще се залесява в частта, където към този момент са разчистени тъй наречените ранчота. Планът стига и по-далеч - за идващите години се възнамерява създаване на детска площадка, а при положение, че в някои от зоните дърветата не съумеят да се заловен, то на тяхно място ще се изградят и спортни площадки. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР