Шоуменът-кулинар Ути Бъчваров още веднъж доказа, че за него няма

...
Шоуменът-кулинар Ути Бъчваров още веднъж доказа, че за него няма
Коментари Харесай

Ути сви 1503 сарми за петото издание на Фестивала на сармата и кюфтето в град Генерал Тошево

Шоуменът-кулинар Ути Бъчваров още един път потвърди, че за него няма невъзможни неща, свивайки 1503 сарми за празника на град Генерал Тошево. По време на петото издание на Фестивала на сармата и кюфтето, Ути, неговият екип и десетина доброволци се оправиха с следващото съществено предизвикателство – да почерпят с вкусни сарми и чаша вино всички посетители на празника на града ни. След като през предходната година той завъртя три големи 50-килограмови кюфтета, в този момент единствено за няколко часа сви и свари в големия си котел 1503 огромни добруджански сарми.

„ Когато човек пристигна на празник в Генерал Тошево става очевидец на нещо неповторимо. Аз обикалям цялата страна когато и да е на годината и изрично мога да завя, че точно тук е най-голямото правене на сарми в България. Хората тук са изключителни. Когато се приготвят за събор, те запретват ръкави и се хващат на работа. Приготвят зеле, кайма, вършат се сарми, кюфтета, съветска салата. И това се усеща във въздуха, този дух витае на всички места “, съобщи Ути Бъчваров пред всички поданици и посетители на града ни по време на приготвянето на сармите.

В края на кулинарното премеждие, всичко приготвено беше споделено със стотиците посетители на празника, изпълнили площад „ Бялата лястовица “ през целия ден. Освен вкусни сарми присъстващите получиха и чаша младо алено вино.

Празничният ден беше още по-хубав, с помощта на осъществяванията на чудесните музиканти от Фолклорен отбор „ Силистра “, на чиито танци се любуваха всички. След това на сцената излезе локалната рок група “Jester’s Privilege ”, която заби тежки части и подгря публиката за появяването на рок легендите от БТР.

Кулминацията беше сложена точно от музикантите на БТР, които сътвориха същинско шоу и бяха дълго приветствани от всички присъстващи на площад „ Бялата лястовица “. Празникът приключи с ефектно светлинно шоу и красива заря.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР