Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция

...
Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция
Коментари Харесай

Слави остана с пръст в уста! Журналистката Кристина Патрашкова го осъди за неимуществени вреди

Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция делото, което му заведе Кристина Патрашкова. Журналистката потърси правата си в съда надалеч преди Трифонов да обявява желанията си да сътвори партия и да взе участие интензивно в политическия живот у нас. Патрашкова завоюва, откакто в „ Шоуто на Слави “ по Би Ти Ви дълго време беше обиждана и унижавана, в това число и с долнопробни скечове на полова основа. През 2021 година Софийският градски съд реши, че тя е претърпяла неимуществени вреди в размер на 25 000 лв., оповестява „ Филтър ”

Последваха две тъжби. Първата е от юриста на Патрашкова – известната юристка Екатерина Димитрова, която апелира неуважената част от частичния иск в размер на 50 000 лв. (при цялостен размер от 300 000 лева). Адвокатите на Трифонов пък апелираха изобщо решението с претекста, че това били скечове и не следвало щцата да е претърпяла вреди. В последна сметка втората инстанция – Софийският Апелативен съд почете настояването на юрист Екатерина Димитрова и осъди „ Седем-осми “ АД да заплати 50 хиляди лв.. С разноските и лихвите по делото сумата ще набъбне на над 65 хиляди лв., пресмятат осведомени със правосъдните каузи.

„ Радвам се, че правото спечелва – разяснява събитията Кристина Патрашкова, която научи за правосъдната победа точно на рождения си ден. – Възнамерявам огромната част от сумата да даря на фондацията на името на моя татко професор Тодор Патрашков. Всяка година фондацията награждава лекари от Военно-медицинска академия. Смятам, че е доста значимо да бъдат поощрявани положителните практики в медицината. Днес и хората, и обществото са заболели, и всевъзможни сходни дела могат да са от социална изгода. Специално желая да благодаря на юрист Екатерина Димитрова за това, че одобри драговолно това дело. В случая беше значимо да се покаже, че в XXI век една жена не може да бъде подлагана на сходен последователен тормоз. “

Съвсем неотдавна името на Екатерина Димитрова се завъртя в мейнстрийма като вероятен длъжностен министър на правораздаването в задаващия се длъжностен кабинет. Два пъти тя е избирана за юрист на годината и два пъти за юрист №1 в медиите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР