Шотовете с джинджифил и лимон са популярни не само заради

...
Шотовете с джинджифил и лимон са популярни не само заради
Коментари Харесай

Енергийна бомба: Как да си направим джинджифилови шотове

Шотовете с джинджифил и лимон са известни освен поради своя ободрителен усет, само че и поради изобилието от здравни изгоди, които могат да предложат. В тази публикация ще разгледаме за какво тези шотове са толкоз потребни и по какъв начин можем да ги приготвим вкъщи.

Джинджифилът

Джинджифилът е прочут със свойте изгоди за здравето, в това число антиоксидантни свойства, които подкрепят здравето на имунната система. Активните му съединения имат антиинфламаторни резултати, които могат да оказват помощ при битката с възпалителни процеси в организма и по този начин да поддържат имунната функционалност. Освен това, джинджифилът подтиква производството на бели кръвни кафези, които са от значително значение за битката с инфекции. Като цяло, джинджифилът играе роля и в усвояването на храната, като подтиква секрецията на жлъчката и подкрепя храносмилането, което може да има позитивен резултат върху общото здравословно положение.

Лимонът

Лимонът, с богатото си наличие на витамин C, е основен състезател в подпомагането на имунната система. Витамин C е значителен за производството на колаген, който е значим за хубавичко кожа и кръвоносните съдове. Освен това, лимонът съдържа антиоксидантни съединения, които оказват помощ в битката със свободните радикали и понижават възпалителните процеси в организма. Консумацията на лимон може да подкрепи и процеса на детоксикация, стимулирайки активността на черния дроб и поощрявайки обмяната на субстанции. По този метод, постоянната консумация на лимон може да способства за укрепването на имунната система, поддържането на здравословна кожа и обща добра форма.

Защо Шотовете?

Шотовете с джинджифил и лимон съставляват съвършен метод за консумация заради няколко аргументи. Първо, шотовете дават съсредоточено количество от потребните съставки на джинджифила и лимона. Този стилен формат улеснява организма в бързото асимилиране на тези субстанции. Освен това, шотовете дават комфортен метод за включване на тези здравословни съставки в ежедневната рутина, осигурявайки поддръжка за имунната система, възстановяване на храносмилането и подсилване на общото здраве. 

Рецепта за Шот с Джинджифил и Лимон:

Съставки:

1 приблизително огромен джинджифил, измит и нарязан на части

Сокът от 2 свежи лимона

1 чаша вода

1-2 чаени лъжички мед (по желание)

Инструкции:

В блендер прибавете джинджифила, лимоновия сок и водата.

Блендирайте съставките до приемане на хомогенна примес.

Прецедете течността, употребявайки марля.

Ако предпочитате по-сладък усет, прибавете мед и разбъркайте добре.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР