Шотландският заместник-министър Джон Суини разкритикува решението на ръководството на Селтик

...
Шотландският заместник-министър Джон Суини разкритикува решението на ръководството на Селтик
Коментари Харесай

Политик обвини Селтик в безотговорност заради лагера в Дубай

Шотландският заместник-министър Джон Суини разкритикува решението на управлението на Селтик да организира мини-лагер в Дубай по време на COVID-19 пандемията. Той е безапелационен, че това е безконтролно. Селтик пътува за ОАЕ след загубата с 0:1 против Рейнджърс, която остави “детелините” на 19 точки зад огромния противник, като Селтик въпреки всичко има и 3 мача по-малко.

" Не мисля, че бе добра концепция. Освен всичко друго, това е и неприятен образец. Изискваме от хората да постановат ограничавания в всекидневието си, тъй че всички ние, които сме обществени персони, би трябвало да служим като образец ", съобщи Суини в изявление за Военновъздушни сили.

Мениджърът на тима Нийл Ленън пък сподели, че лагерът е координиран с протоколите против ковид. " Разбирам, че обстановката е неповторима и времената са сложни, както и че вкъщи има избрани ограничавания, само че ние сме решили рисковете и сме обезпечили безвредна среда. Спазваме противоепидемичните протоколи и се надяваме да извлечем изгоди от този лагер, както сме го правили и в предишното ", съобщи мениджърът на тима.

Британските медии оповестяват, че шотландските управляващи ще проверяват дейностите на Селтик и в случай че бъдат открити нередности, то тогава на тима може да му бъде неразрешено да напуща страната за европейски мачове. От клуба обаче настояват, че лагерът е проведен преди месеци и е утвърден от управляващите.

" Отборът отпътува преди локдауна и бе изключение от рестриктивните мерки за овакантяване на страната. Лагерът не е по-различен от тези, които сме организирали в предишното и при които рискът от обществени контакти е най-малък. Ако не ни бе позволено от държавното управление, нямаше да пътуваме ", прибавят от клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР