Шотландският премиер Никола Стърджън заяви пред британския си колега Борис

...
Шотландският премиер Никола Стърджън заяви пред британския си колега Борис
Коментари Харесай

Шотландският премиер към Борис Джонсън: Ще правим референдум за независимост, въпросът е кога

Шотландският министър председател Никола Стърджън съобщи пред английския си сътрудник Борис Джонсън, че въпросът за втори референдум за самостоятелност на Шотландия към този момент не е " дали ", а " по кое време " ще се състои, съобщи БГНЕС.
Стърджън беседва непосредствено с Джонсън за първи път, откакто Шотландската национална партия /SNP/, завоюва безапелационна победа на локалните избори в четвъртък. По-рано Стърджън съобщи, че не чака дебатът да приключи в съда.
 Изборите в Шотландия - ще има ли политическо болшинство да се инициира референдум за самостоятелност? Изборите в Шотландия - ще има ли политическо болшинство да се инициира референдум за самостоятелност?
Лидерът на Шотландската национална партия Никола Стърджън съобщи, че Уестминстър няма учредения да блокира референдум за самостоятелност на...
По време на телефонен диалог с Борис Джонсън, първият министър на Шотландия даде обещание да работи с държавното управление на Обединеното кралство за излаз на страната през пандемията към възобновяване. От SNP обявиха, че водачите са се съгласили за значимостта двете държавни управления да работят дружно " тясно и градивно ", с цел да успее идната конференция на Организация на обединените нации за климата в Глазгоу.
Но говорителка на партията добави: " Министърът на финансите също повтори желанието си да подсигурява, че хората от Шотландия могат да изберат нашето лично бъдеще, когато рецесията завърши, и даде да се разбере, че въпросът за референдума в този момент е въпрос на това " по кое време, а не дали " ще се организира ".
Джонсън предложения Стърджън и нейния уелски сътрудник Марк Дрейкфорд на среща на върха, с цел да обсъдят общоевропейски метод за възобновяване от пандемията. Той съобщи, че би било " неразумно и безконтролно " да има референдум тъкмо в този момент, а сега не се чака държавното управление на Обединеното кралство да даде публично единодушие за осъществяване на гласоподаване - както направи преди референдума през 2014 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР