Шотландски съд осъди на осем години затвор трансджендър жена, чиято

...
Шотландски съд осъди на осем години затвор трансджендър жена, чиято
Коментари Харесай

Шотландска трансджендърка влиза в затвора за изнасилване на жени

Шотландски съд осъди на осем години затвор трансджендър жена, чиято присъда за обезчестяване провокира дискусия, защото в началото тя бе държана в затвор единствено за дами, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Айла Брайсън бе упрекната през януари за изнасилването на две дами през 2016 и 2019 година, когато тя към момента не била сменила пола си и била мъж на име Адам Греъм.

Първоначално тя бе държана в женския затвор " Корнтън Вейл " в Централна Шотландия, преди шотландското държавно управление да удостовери, че Брайсън ще бъде преместена, откакто деятели, политици и специалисти по правата на индивида от Организация на обединените нации показаха безпокойствие за сигурността на останалите пандизчии.

Скандалът към Брайсън се разигра единствено няколко седмици откакто шотландският парламент одобри законопроект за улеснение на промяната пола, който провокира рецензии от страна на деятели по правата на дамите, които настояват, че изнасилвачите биха могли да го употребяват за достъп до еднополови пространства, като да вземем за пример бани.

Тогава английското държавно управление съобщи, че ще блокира законовата смяна, защото тя ще окаже влияние върху въпросите за равенството в останалите елементи на Острова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР