Шотландия ще предложи ваксини за децата на възраст от 5

...
Шотландия ще предложи ваксини за децата на възраст от 5
Коментари Харесай

Шотландия предлага ваксини за деца от 5 до 11 г.

Шотландия ще предложи ваксини за децата на възраст от 5 до 11 години, оповестяват от Агенция " Ройтерс ". Премиерът Никола Стърджън е приел съвета за това деяние от английски съветници за имунизациите.

Обединеният Комитет за имунизация и имунизация поучава всички страни в Обединеното Кралство, които досега са следвалите препоръките му, да споделят идентични критерии за имунизирането.

Въпреки, че още не е оповестено публично. Никола Стърджън удостовери, че е получил съвет и насоки от Комитета за имунизация, който предлага слагане на ваксини на децата на възраст от 5 до 11 години. Той добави, че се работи по логистиката и обезпечаването на нужните ваксини.

Уелс също ще последва образеца на Шотландия. Здравният министър изрази неразбиране за какво обявата на съвета за Ваксинация се бави.

В съпоставяне с други страни Англия се е забавила с слагането на ваксини на деца. Децата са уязвима група, за това им се предлага ваксина. Тя обаче не се ползва по този начин необятно като в страни като Съединени американски щати и Израел.

Английското държавно управление към момента не е оповестило политиката за използване на ваксина на децата. Има построен принцип тези неща да се съгласуват и с другите страни в Обединеното Кралство.

Министър-председателят Борис Джонсън съобщи, че ще показа повече елементи идната седмица.

Говорителят на Здравното министерство показа, че съвета на Комитета за имунизиране се преглежда като част от дълготрайната тактика за справяне с пандемията от ковид.
ТЕМА преди 3 часа 748 преди 3 часа 6564 преди 4 часа 1817
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР