Шотландия постигна обрат и стигна до победа с 2:1 при

...
Шотландия постигна обрат и стигна до победа с 2:1 при
Коментари Харесай

Шотландия спечели срещу дебютантите на Чехия

Шотландия реализира поврат и стигна до победа с 2:1 при гостуването си на. Тимът на домакините бе напълно изменен от мача против преди няколко дни, откакто се разбра, че някои от футболистите са инфектирани с ковид.

Въпреки че съставът на чехите беше цялостен с дебютанти, отборът поведе в 11-ата минута посредством Якуб Пешек. Линдън Дайкс съумя да изравни с първия си гол за националния тим. В началото на второто полувреме Райън Кристи от дузпа означи попадение, което се оказа победно. Чехите бяха покрай равнене на два пъти, само че Хавлик пропусна, а удар на Рушек уцели гредата.

След този триумф шотландците оглавиха група 2 на Лига В на Лигата на нациите с актив от 4 точки. Днешният им противник заема второто място с точка по-малко.

Scotland moved to the top of their Nations League group after beating a makeshift Czech Republic side 2-1 at the Andruv Stadium in Olomouc.
— Sky Sports Football (@SkyFootball)
Мачът бе предшестван от драмата в тима на Чехия. Домакините пратиха целия състав от предходния мач в изолираност и извикаха 22 нови играчи. Въпреки това срещата бе равностойна и домакините се показаха на равнище.

ЧЕХИЯ - ШОТЛАНДИЯ 1:2
1:0 - Пешек (11)
1:1 - Дайкс (27)
1:2 - Кристи (52-д)

Лига на нациите 2 кръг, понеделник 7 септември  Чехия 1:2краен резулат  Шотландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР