Шотландия очерта предложения за декриминализиране на притежанието на всички наркотици

...
Шотландия очерта предложения за декриминализиране на притежанието на всички наркотици
Коментари Харесай

Шотландия предлага да се узакони притежанието на наркотици

Шотландия очерта оферти за декриминализиране на притежанието на всички опиати за персонална приложимост, заявявайки, че това ще ѝ помогне да се оправи с най-тежката смъртност от опиати в Европа, съобщи " Ройтерс ".

Децентрализираното държавно управление в Единбург сподели, че ограниченията би трябвало да бъдат приложени от английското държавно управление в Лондон, което съгласно политическата конструкция на Обединеното кралство взема решение по въпроси като регулирането на опиатите.

Според него този ход ще разреши хората с проблеми с използването на опиати да бъдат лекувани и подкрепяни, вместо да бъдат криминализирани, и ще даде на тези, които се възвръщат, по-добър късмет за намиране на работа.

 Навсякъде, всичко, всеки: Европейски Съюз е мощно угрижен от вълна от синтетични опиати Навсякъде, всичко, всеки: Европейски Съюз е мощно угрижен от вълна от синтетични опиати

" Въпреки че знаем, че тези оферти ще провокират спор, те са в сходство с нашия метод към публичното здраве и биха съдействали за нашата национална задача за възстановяване и избавяне на животи ", сподели в изказване министърът по политиката за опиатите на Шотландия Елена Уитъм.

" Ние работим интензивно в границите на пълномощията, които имаме, с цел да понижим смъртните случаи, свързани с опиати, и въпреки че би трябвало да създадем още, методът ни просто опонира на законодателството на Уестминстър, съгласно което би трябвало да работим. "

Говорител на английския министър председател Риши Сунак изключи всякаква смяна, като акцентира: " Няма проекти да променим нашата твърда позиция за опиатите ".
Управляващата Шотландска национална партия, която желае Шотландия да бъде самостоятелна страна, влезе в спор с английското държавно управление и за оферти закон.

С 327 смъртни случая на милион население, Шотландия е имала най-високата в Европа смъртност от опиати през 2020 година, изпреварвайки идната най-висока (85) в Норвегия, демонстрира формалната статистика.

Въпреки че опиатите са противозаконни в огромна част от света, някои страни са декриминализирали разнообразни форми на притежанието им, като здравни специалисти настояват, че това би разрешило пристрастените да бъдат третирани като пациенти, а не като нарушители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР