Шотландия не може да бъде вкарана в съюза си с

...
Шотландия не може да бъде вкарана в съюза си с
Коментари Харесай

Никола Стърджън: Шотландия не може да бъде в съюз с Великобритания насила

Шотландия ”не може да бъде вкарана ” в съюза си с Англия принудително против волята си от държавното управление на Обединеното кралство ”, съобщи шотландският министър председател Никола Стърджън.
Шотландският министър председател счита, че изходът от изборите във Англия й дават право и мандат да организира нов референдум за самостоятелност.

Въпреки това министрите на Обединеното кралство са срещу сходна стъпка, тъй като вотът на жителите на референдума за самостоятелност, който се организира през 2014 година, би трябвало да бъде " спазен ".

Според Стърджън в случай че Обединеното кралство държи да остане обединено, " това може да стане единствено със единодушие, само че не и принудително ".

Шотландското държавно управление към този момент изиска съглашение за референдум с министрите на Обединеното кралство, сходно на това, което е в основата на вота през 2014 година, с цел да се подсигурява, че резултатът е законен и законен - само че са изправени против съпротива от държавното управление на Обединеното кралство.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР