Шон „Диди“ Комбс връща доходоносни музикални права на изпълнители от Bad Boy Records

...
В рядък ход Шон Диди“ Комбс върна някои музикални права
Коментари Харесай

В рядък ход Шон „Диди“ Комбс върна някои музикални права на изпълнители и автори на песни, които бяха подписани с неговия лейбъл, вместо да печелят от тях.

Bad Boy Records беше един от най-големите рап лейбъли на 90-те години, дом на изпълнители като Ma$ e, Faith Evans, 112, The Lox и Notorious B.I.G.

На тези изпълнители вече е върнат контролът върху правата им за писане на песни.

Източник, запознат със сделката, каза, че на Комбс преди това са били предлагани милиони долари за продажба на правата.

Стойността на правата за публикуване на музика се увеличиха драматично през последните години, като артисти като Боб Дилън, Нийл Йънг, Деби Хари, Брус Спрингстийн, Стиви Никс и Шакира се отказаха от бъдещи възнаграждения в замяна на деветцифрени суми.

Комбс е отказал тези оферти в полза на "връщане на хората, които са помогнали за изграждането на неговата компания", каза BBC. Billboard и Rolling Stone също съобщиха за сделката.

Звездата, която отбеляза свои собствени хитове с песни като I'll Be Missing You, Can't Nobody Hold Me Down и Bad Boy For Life, направиха този ход на 30-ата годишнина на своя лейбъл.

Въпреки това, процесът на достигане до артистите и писателите започна през Май 2021 г. Докато повечето от страните са се съгласили на сделката и са подписали договори, други все още се издирват.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР