Шолц прие френския президент Еманюел Макрон и полския премиер Доналд

...
Шолц прие френския президент Еманюел Макрон и полския премиер Доналд
Коментари Харесай

Ракетна коалиция на Германия, Франция и Полша срещу Русия в защит...

Шолц одобри френския президент Еманюел Макрон и полския министър председател Доналд Туск и в тяхно наличие оповести новата коалиция за доставяне на Украйна с " реактивна далекобойна артилерия ".

" Франция, Германия, Полша – В сърцето на Европа Ваймарският триъгълник е значителен знак за нашето доближаване. Повече от всеки път нашето единение е нашата мощ. Украинците могат да разчитат на нас ", написа Шолц в " Туитър "

А срещата бе проведена, откакто в методите за поддръжка на Украйна от трите страни се появиха забележими разлики: Макрон съобщи, че не може да има ограничавания в поддръжката за Киев, като позволи даже военно наличие на западните страни на украинска територия. Шолц обаче съобщи, че пращане на войски е изрично изключено.

Западните страни към този момент няколко пъти се обединяваха в подгрупи за взаимно доставяне на Украйна с едно или друго въоръжение: Нидерландия, Дания, Румъния и още няколко страни сътвориха " коалиция за изтребители " ; Франция пък оглавява " артилерийската коалиция " ; Англия и Латвия - " коалиция за бойни дронове ".

Новообявената коалиция за ракитна артилерия,за която приказва през днешния ден Шолц попълня този ред. Но един от огромните въпроси след този анонс е дали това значи, че Германия ще даде свои крилати ракети " Таурус " на Украйна.

Самият немски министър председател все още не позволява сходна опция. Но съгласно " Шпигел " външният министър на Германия - Аналена Бербок, скрито работи върху проект за изпращане на " Таурус " -и. Един от обсъжданите разновидности е Германия да даде крилатите ракети на Англия, която да ги препрати на украинската войска, само че да резервира надзор над вероятните цели за поразяване и върху местоположението им на предпазване. По този метод няма да бъде нарушена така наречен " алена линия ", която Шолц не желае да прекрачи, само че все още към момента няма съответни резултати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР