Шолц едва в сряда се съгласи да изпрати 14 танка

...
Шолц едва в сряда се съгласи да изпрати 14 танка
Коментари Харесай

Шолц дава танкове, но няма да изпрати изтребители на Украйна

Шолц едвам в сряда се съгласи да изпрати 14 танка " Леопард 2 " на Украйна и да разреши на други европейски страни да изпратят свои, след седмици на интензивни диспути и възходящ напън от страна на съдружниците, разяснява организацията.

" Мога единствено да съветвам да не влизаме в непрекъсната война, когато става въпрос за оръжейни системи ", съобщи Шолц в изявление за вестник " Тагесшпигел ".

" Ако незабавно откакто е взето решение (за танковете), в Германия стартира идващият спор, това не наподобява съществено и подкопава доверието на жителите в държавните решения. "

Решението на Шолц да даде зелена светлина за танковете беше съпроводено от известието на Съединени американски щати, че ще изпратят 31 свои танка " Абрамс ".

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Берлин и Вашингтон за стъпката, обсъждана като пробив в напъните за поддръжка на разкъсваната от война страна.

Но Зеленски незабавно акцентира, че Украйна се нуждае от повече тежки оръжия от съдружниците от НАТО, с цел да отблъсне съветските войски - в това число изтребители и ракети с отдалечен обхват на деяние.

В изявлението си Шолц предизвести да не се покачва " рискът от ескалация ", до момента в който Москва към този момент остро осъди обещанията за доставка на танкове.

" Няма война сред НАТО и Русия. Няма да допуснем сходна ескалация ", сподели Шолц.

Канцлерът добави, че е " належащо " да продължи да беседва с съветския президент Владимир Путин. Последният телефонен диалог сред водачите беше при започване на декември.

" Ще беседвам още веднъж с Путин по телефона ", сподели Шолц.

" Но, несъмнено, също по този начин е ясно, че до момента в който Русия продължава да води война с нестихваща експанзия, актуалната обстановка няма да се промени ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР