Шоколадът е едно от полезните изкушения, които имат редица ползи

...
Шоколадът е едно от полезните изкушения, които имат редица ползи
Коментари Харесай

Може ли да ви заболи глава от шоколад?

Шоколадът е едно от потребните изкушения, които имат редица изгоди върху здравето, душeвността и страстите ни. Той съдържа също по този начин и антиоксиданти и флавоноиди, които също имат своето въздействие, написа actualno.com. Все отново, колкото и потребен да е шоколадът, той може да ни аргументи и главоболие. Ето и аргументите за това:

Главоболието е един постоянно срещан проблем, който се характеризира с друга мощ и интензитет. Един факторите, които му въздействат, е точно храната. Според клиника „ Майо “, може да се усеща като тъпа болежка, която да нараства. Може да настъпи последователно или пък остро и изненадващо. Разположението ѝ е на всички места по-главата или в избрани области.

Колкото до аргументите за появяването на главоболието, те са също толкоз доста, колкото и типовете. Повечето видове се характеризират със стягане на мускулите по черепа. Тези видове главоболие са най-често срещаните и се характеризират като тензионно или породено от напрежение. Причината за появяването му са стрес, липса на сън, апетит, промени в атмосферното налягане и времето.
Мигрената обаче може да се предизвика от миризма, светлина, някои хранителни артикули – авокадо, фъстъчено масло, сметана и сирена.

Според проучване, което се е провело през 2020 година и е оповестено в научното списание Nutrients, шоколадът може да бъде причина за появяването на главоболие. Всъщност, утежнява положението на мигрена, при хора, които към този момент страдат от нея или се е появила. При множеството пациенти е налична консумация на шоколад, преди да се появи болката. Все отново, няма още изрично мнение, че точно това е виновникът за неразположението.

Според специалистите, някои съставки в шоколада могат да допринесат за увеличаване на признаците. Такава съставна част е кофеинът. Според Американската академия по неврология, бета-фенилетиламин е друга съставна част, която въздейства на мигрената и болката, като цяло. Причината за това е намаляването на кръвоснабдяването към мозъка, породено от съставката.

Учените от Missouri State University`s Center for Biomedical&Life Sciences са на друго мнение. Според тях антиоксидантите в шоколада могат да оказват помощ за облекчаването на болката или най-малко да я понижат.

Главоболието обаче при другите хора може да бъде предизвикано от разнообразни аргументи. Различни са и факторите, които могат да го подобрят или влошат. Важно е да следите положението си и да бъдете деликатни към храните, които консумирате. Ако забележите, че след някоя храна не се чувствате добре или пък имате болежка, то е добре да намалите приема ѝ или да я заместите с нещо друго. Ако ви е обичана храна, то помислете с какъв еквивалент да я заместите, тъй че да има същите съставки и усет, само че да не ви предизвиква дискомфорт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР