Шокиращо видео изтече в мрежата тази нощ, на което се

...
Шокиращо видео изтече в мрежата тази нощ, на което се
Коментари Харесай

Вижте как дагестанските спецслужби убиха като куче терориста Валид Моцаев

Шокиращо видео изтече в мрежата тази нощ, на което се вижда по какъв начин в хода на контратерористична интервенция дагесканските спецслужби убиват като куче 29-годишния Валид Моцаев. Той повече от две години оглавяваше незаконната формация в Хасавюрт, която през 2014 година се закълна във честност на " Ислямска страна "., написа Комсомолскоя истина. Един от жителите на града снимал на видео разразилата се престрелка. За главата на Моцаев, който е виновен за редица терористични актове, похищение на служители на реда и предприемачи, през октомври предходната година беше оповестена премия от 3 милиона рубли. Той обаче бе открит едвам завчера на 5 септември. При опит да бъде арестуван, бандитът разкрил огън и ранил служител на реда и намиращ се инцидентно наоколо студент. Младежът по-късно умрял, а служителят на реда е нормализиран.


От видеото се вижда по какъв начин бандитът първо стреля с револвер, а по-късно вади от раницата си автомат, само че преди да успее да стреля с него, получава патрон в гърдите и пада на улицата. Когато Моцаев се пробва да стане, върху него с висока скорост напълно целеустремено минава автомобил. От получените контузии той издъхва още там на улицата.

Но непотвърдени данни, Моцаев, по народност чеченец, е търгувал с наркоцици, преди да стане предводител на бандата. Предполага се, че точно той стои зад подготовката на убийството на имама Мухаммад Хидиров в село Новий Куруш.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР