Шокиращо изявление на новия шеф на руската антидопингова агенция РУСАДА

...
Шокиращо изявление на новия шеф на руската антидопингова агенция РУСАДА
Коментари Харесай

Намекнаха за убийства при прикриването на употребата на допинг в Русия


Шокиращо изказване на новия началник на съветската антидопингова организация РУСАДА Юрий Ганус разбуни духовете в страната. Според него съвсем едновременната гибел на двама от предшествениците му надали е инцидентна.

Той приказва за някогашният ръководител на изпълнителния съвет на РУСАДА Вячеслав Синев, открит мъртъв през февруари 2016 година. Малко по-късно от този свят си отива и някогашният изпълнителен шеф на организацията Никита Камаев.

" Знам историята, само че не й в цялостни елементи. Това, което мисля е, че двама някогашни членове на оперативното управление не могат да си отидат просто по този начин.

Нямам обстоятелства, и като правист мога да кажа, че до доказване на противното, нищо не може да се твърди. Това е отминала обстановка, цялата антидопингова организация беше дисквалифицирана за грешките си, които няма да бъдат повторени ", сподели Ганус.

На него се разпореждат очаквания да върне доверието в битката с използването на допинг в Русия, с цел да може съветските спортисти да бъдат оправдани.

Припомняме, че по отношение на нарушаванията локални спортисти не бяха позволени до олимпиадата в Рио. Сега под опасност е сложено и присъединяване на зимните игри в Пьончан следващата година. Малкото допускани до стартове пък се състезават под безпристрастен байрак.

" Това е най-важната задача пред РУСАДА - да покаже, че е самостоятелна организация, която не се поддава на въздействие на държавни органи, спортни организации, а работата й е да отбрани репутацията на чистите спортисти ", споделя още Ганус.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР