Шокиращи са данните за броя служебни автомобили и шофьори в

...
Шокиращи са данните за броя служебни автомобили и шофьори в
Коментари Харесай

Мирчев: Шокиращи са данните за броя служебни автомобили и шофьори в парламента и НСО

" Шокиращи са данните за броя служебни коли и водачи в Народното събрание и НСО (автомобилите единствено в Народно събрание са над 100, при общо 240 национални представители), заяви националният представител от " Демократична България " Иво Мирчев в четвъртък.

Той е отправил питане до всички министерства за употребените от тях служебни коли и броя водачи, назначени да обслужват високопоставени държавни служители.
 Комисията по службите реши да няма защита от НСО за основния прокурор, първата дама и патриарха Комисията по службите реши да няма защита от НСО за основния прокурор, първата дама и патриарха
Шефовете на НСО и ДАР бяха изслушани в парламентарната комисия за надзор на службите поради идните промени в закона, които огран...

" Данните, които получих от общо 17 министерства, са за към 3000 служебни коли и над 1000 водачи, които директно обслужват държавните служители ", във Facebook и прецизира:

" В това число не влизат общините, прокуратурата (само тук служебните коли са 290, а в Бюрото за отбрана на Гешев има 37 служебни коли, от които единствено две костват 1 млн. лева.), съдилищата, останалите държавни и общински служби. Заедно с тях броят на колите и водачите ще е най-малко двоен. Този брой е еднакъв на два армейски батальона. "

" Тази самодейност не е плод на предпочитание за на ниска цена популизъм, а опит да покажем действителен проблем в администрацията, след което да преминем към неговото решение. И не, това не е най-големият проблем пред страната ни, само че е доста индикативен за метода на мислене ", споделя в умозаключение депутатът от Демократична България.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР