Шокираща новина долетя от Франция - феновете на Ница отказаха

...
Шокираща новина долетя от Франция - феновете на Ница отказаха
Коментари Харесай

От Ница не искат жени в Москва, предизвикаха дискриминационен скандал

Шокираща вест долетя от Франция - почитателите на Ница отхвърлиха да вземат дами и деца за гостуването в Москва на Локомотив в мач от 1/16-финалите от Лига Европа.

Причината - съображения за сигурност. Според изказване на фенклуба, пътуването до столицата на Русия би било цялостно с рискове и няма смисъл.

Двубоят е на 22 февруари.

Естествено, сходна дискриминация не бе подмината във Франция.

"Дискриминацията по полови белези е строго неразрешена, каквато и да е повода. Защо си мислят, че дамите ще са сложени на по-голям риск от мъжете? Москва не е място, където престъпността цъфти. Сигурно има други аргументи, за които ние не знаем, " разясниха от френската футболна лига.

"Нашето предпочитание може да ви шокира, само че то е провокирано от желанието ни да предпазим всички. Знаем по какъв начин е организиран футболният свят и не желаеме да излагаме хората си на заплаха. Опасяваме се от експанзия там, " съобщи представителят на ултрасите Гийом Бакери.

Бакери добави, че в реалност фенклубът не може да спре никого да посети дуела, само че дами няма да бъдат записвани за екскурзията, и в случай че желаят да участват, би трябвало сами да провеждат пътуването си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР