Шокиращ и ужасяващ видеозапис – по техните собствени думи –

...
Шокиращ и ужасяващ видеозапис – по техните собствени думи –
Коментари Харесай

Всички министри на отбраната на НАТО осъдиха зверствата на Хамас, без Турция

" Шокиращ " и " отблъскващ " видеозапис – по техните лични думи – от офанзивата на " Хамас " против израелски цивилни е бил показан през днешния ден в централата на НАТО в Брюксел на министрите на защитата на страните членки на алианса от израелския им сътрудник Йоав Галант, съобщи Ройтерс. Днес е вторият ден от срещата на министрите в белгийската столица. Всички осъдиха зверствата на " Хамас ", без Турция, прецизира английската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Израел се зарече да унищожи радикалното палестинско придвижване " Хамас ", което ръководи линията Газа, в акт на възмездие за най-смъртоносното нахлуване против мирни евреи от Холокоста насам, показва Ройтерс. В събота стотици палестински бойци унищожиха граничните ограждения и нахлуха към израелски селища.

Пълният мащаб на убийствата излезе нескрито, когато израелските сили отвоюваха градовете и кибуците (традиционни селища на затворени общности), заварвайки домове осеяни с мъртви тела. Израелската войска сподели, че е видяла дами, които са били изнасилени и убити, и деца, които са били умъртвени и изгорени.

Израелският министър на защитата Галант, който взе участие посредством видеоконферентна връзка в днешното едночасово съвещание на НАТО, срещна в резюме останалите министри с офанзивата и им сподели видеото, публикувано първо от " Таймс ъф Израел " и наречено от медията " нецензуриран видеозапис на жестокостите на " Хамас ".

" Понесохме нечовечен удар. И въпреки всичко, не се заблуждавайте – в този момент сме 2023-а, а не 1943-а. Ние сме същите евреи, само че имаме други благоприятни условия. Държавата Израел е мощна, ние сме сплотени и мощни ", декларира Галант в послание към сътрудниците си и добавя, че израелската войска " ще унищожи Хамас ". " Ще преследваме до дъно и последния човек с кръвта на нашите деца по ръцете си ", споделя Йоав Галант, представен от ДПА.

" Беше ужасяващо. Всеки стана съпричастен с действителността ", декларира за Ройтерс посланик от западна страна. Друг източник на организацията приказва за " ужасяваща картина " и показва, че съдружниците в НАТО са единни в поддръжката си за Израел.

Във видеозаписа е имало " механически намеси " със " замъгляване на облика тук-там, с цел да се резервира достолепието на жертвите ", споделя за Ройтерс очевидец, който е бил в залата.

Министри на защитата, измежду които този на Германия – Борис Писториус, обявиха обществено, че ще оказват помощ на Израел, като удовлетворят настояването на израелците да употребяват два бойни дрона " Херон Търговско предприятие " за своето контранастъпление в следената от " Хамас " линия Газа.

" Ние сме на страната на Израел ", съобщи Писториус, допълвайки, че Германия ще разиска и израелското питане за корабни муниции.

Освен това Израел е помолил Германия за бронежилетки и медицински консумативи, както и за вдишване на лекуването на ранени израелци в немски лечебни заведения, оповестява за Ройтерс източник от региона на защитата, без да разкрива спомагателни детайлности.

" Израел не е самичък ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след съвещанието с присъединяване на Галант. Вчера Столтенберг съобщи, че Израел има право да се отбрани и НАТО е очаквал съответстваща по измеренията си израелска реакция на офанзивата на " Хамас ".

По време на днешните диалози сред министрите на защитата от НАТО само Турция е изразила противоречие, отказвайки да осъди нападенията на " Хамас " като тероризъм, показва Ройтерс, като се базира на различен източник. За момента няма коментар от страна на турската делегация на срещата на НАТО в Брюксел, както и от турското външно министерство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР