Шокирани сме от три неща, които станаха в парламента. Първото

...
Шокирани сме от три неща, които станаха в парламента. Първото
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини премиера в предполагаемо разкриване на класифицирана информация

Шокирани сме от три неща, които станаха в Народното събрание. Първото е, че министър-председателят Кирил Петков няма отговор на въпросите за Gemcorp и така наречен „ просто меморандум “. Второто е, че претендент на Българска народна банка получава заплашителни СМС-и да не взе участие в обществено оповестена процедура. Третият потрес е, когато от трибуната на Народно събрание министър-председателя заяви за профилирана интервенция, която може би се прави от работа „ Военна информация “ и освети освен имената на военнослужещи, само че и сигурността на тези хора. Това съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Надявам се, че тази интервенция е съгласувана и позволена от министъра на защитата, както и президентът да е известен като Върховен главнокомандващ. Ако не е по този начин, ние желаеме незабавно привикване на Консултативен съвет по национална сигурност, тъй като сме уверени, че тази информация освен е класифицирана, тя съставлява и държавна загадка.

Атанасова прикани Държавната комисия за класифицирана информация да разгласи има ли тази информация гриф. Според нас това не е единствено аматьорщина, която се показва за следващ път, само че това е и против националната сигурност, както и жестоко посягане на хората, които вероятно са изпратени там. " Нека да се ревизира тази информация, в случай че се окаже, че Кирил Петков, това няма да е за първи път ". И още веднъж настоя да се свика КСНС ако информацията е по този начин.

Става въпрос за оповестената в Народното събрание информация от премиера Кирил Петков, че има подготвена оперативна група, която да изведе българските моряци, които се намират на транспортен съд край пристанищния град Мариупол, където се водят яростни сражения сред съветските и украинските войски. " Нашата група, която сме организирали, която да ги изведе, беше подготвена да отиде и да ги вземе. Аз споделих, че от страна на София сме подготвени да поемем старта на тази самодейност, само че да преценяват на място дали рискът е задоволително дребен без да има заплаха от пукотевица. Групата, която трябваше да влезе, сподели, че за тях е безвредно. С връзка с капитана, той сподели, че наподобява, че сега не се стреля ", сподели още Петков и уточни, че капитанът е споделил, че не е подготвен да поеме риска. "

По думите му ген. Ганев, който дава отговор за тази обстановка, е в връзка с съветската и украинската страна. " Координация на равнище командване не е сигурна. Дори украинските главнокомандващи да кажат дайте зелен кулоар за половин час, никой не може да подсигурява, че това ще бъде изпълнено. Нещата са малко по-сложни, по-деликатни, само че безусловно следим интервалите часово ", сподели още Кирил Петков по-рано.

Атанасова също по този начин изиска час по-скоро да се изчистят въпросителните към депутата от Политическа партия Андрей Гюров и неговата тапия, по отношение на номинацията му за нов началник на Българската национална банка (БНБ).
https://www.facebook.com/PPGERB/videos/3155395598113521
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР