Шокирани сме от три неща, които станаха в парламента. Първото

...
Шокирани сме от три неща, които станаха в парламента. Първото
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини премиера в предполагаемо разкриване на класифицирана информация

Шокирани сме от три неща, които станаха в Народното събрание. Първото е, че министър-председателят Кирил Петков няма отговор на въпросите за Gemcorp и така наречен „ просто меморандум “. Второто е, че претендент на Българска народна банка получава заплашителни СМС-и да не взе участие в обществено оповестена процедура. Третият потрес е, когато от трибуната на Народно събрание министър-председателя заяви за профилирана интервенция, която може би се прави от работа „ Военна информация “ и освети освен имената на военнослужещи, само че и сигурността на тези хора. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Надявам се, че тази интервенция е съгласувана и позволена от министъра на защитата, както и президентът да е известен като Върховен главнокомандващ. Ако не е по този начин, ние желаеме незабавно привикване на Консултативен съвет по национална сигурност, тъй като сме уверени, че тази информация освен е класифицирана, тя съставлява и държавна загадка.

Атанасова прикани Държавната комисия за класифицирана информация да разгласи има ли тази информация гриф. Според нас това не е единствено аматьорщина, която се показва за следващ път, само че това е и против националната сигурност, както и жестоко посягане на хората, които вероятно са изпратени там. " Нека да се ревизира тази информация, в случай че се окаже, че Кирил Петков, това няма да е за първи път ". И още веднъж настоя да се свика КСНС ако информацията е по този начин.

Става въпрос за оповестената в Народното събрание информация от премиера Кирил Петков , че има подготвена оперативна група, която да изведе българските моряци, които се намират на  транспортен съд край пристанищния град Мариупол, където се водят яростни сражения сред съветските и украинските войски. " Нашата група, която сме организирали, която да ги изведе, беше подготвена да отиде и да ги вземе. Аз споделих, че от страна на София сме подготвени да поемем старта на тази самодейност, само че да преценяват на място дали рискът е задоволително дребен без да има заплаха от пукотевица. Групата, която трябваше да влезе, сподели, че за тях е безвредно. С връзка с капитана, той сподели, че наподобява, че сега не се стреля ", сподели още Петков и уточни, че капитанът е споделил, че не е подготвен да поеме риска. "

По думите му ген. Ганев, който дава отговор за тази обстановка, е в връзка с съветската и украинската страна. " Координация на равнище командване не е сигурна. Дори украинските главнокомандващи да кажат дайте зелен кулоар за половин час, никой не може да подсигурява, че това ще бъде изпълнено. Нещата са малко по-сложни, по-деликатни, само че безусловно следим интервалите часово ", сподели още Кирил Петков по-рано.

Атанасова също по този начин изиска час по-скоро да се изчистят въпросителните към депутата от Политическа партия Андрей Гюров и неговата тапия, по отношение на номинацията му за нов началник на Българската национална банка (БНБ).

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР