Шофьорска книжка вече ще може да се сменя и в

...
Шофьорска книжка вече ще може да се сменя и в
Коментари Харесай

Шофьорска книжка вече ще може да се сменя и по ускорена процедура

Шофьорска брошура към този момент ще може да се сменя и в по-къс период, за три дни, когато е изминал срокът ѝ за годност или е настъпила смяна в персоналните данни на лидера. Това планува признат от държавното управление през днешния ден план на Постановление за изменение и допълнение на Правилника за издаване на българските персонални документи, оповестиха от пресслужбата на служебния кабинет.
С него се вкарва опцията за " ускорена услуга " за замяна на свидетелството за ръководство на моторни транспортни средства заради изтичане/изтекъл период на годност, смяна в данните на лидера - промяна на непрекъснат адрес от едно в друго обитаемо място, фамилия и транслитерация, издаване на препис до три работни дни от приемането на заявката. Този тип услуга може да бъде заявявана в случаите на подмяната на българските свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства заради изтичане/изтекъл период на годност, смяна в данните на лидера - промяна на непрекъснат адрес от едно в друго обитаемо място, фамилия и транслитерация, издаване на препис, когато заявката е подадено в звено " Пътна полиция " при СДВР/ОДМВР. Тази услуга ще се дава и в звената на Дирекция " Български документи за идентичност ", когато подмяната на свидетелството за ръководство на МПС е част от подадените за замяна останали персонални документи - персонална карта, паспорт. Във връзка с въведената нова опция са основани и нови мостри на заявките.
В документа е планувана и елементарна услуга за замяна на задгранична шофьорска брошура с българска. Срокът е до 30 дни от приемането на заявката, което се подава единствено в звената " Пътна полиция " при СДВР/ОДМВР, се показва в прессъобщението.
Ускореното издаване на българските свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства не касае жителите, които за първи път получават подобен документ - неговото издаване продължава да се прави за период до 10 работни дни от звената на Пътна полиция по непрекъснат адрес.
С изменението на Правилника се урежда и опцията уверение, съдържащо данни от осведомителните фондове, свързани с издаването и използването на български персонални документи, което се издава на разположение, притежаващо годно уверение за повсеместен електронен автограф, да се получава на посочен от подателя електронен адрес.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР