Шофьорите в автобусите на градския транспорт в София искат временно

...
Шофьорите в автобусите на градския транспорт в София искат временно
Коментари Харесай

Шофьорите в столичните автобуси не искат да продават билети заради COVID-19

Шофьорите в рейсовете на градския превоз в София желаят краткотрайно да спрат продажбата на билети на пасажери поради пандемията от COVID-19.

Това излиза наяве от писмо на Федерация на транспортните служащи към КТ " Подкпрепа ", изпратено до кмета Йорданка Фандъкова, заместника ѝ по превоза и ръководителя на отрасловата комисия в общинския съвет.

В него те упорстват за " неотложно прекратяване на продажбата на билети от водачите ". От синдиката упорстват още кабините на водачите да бъдат оградени, с цел да се предотврати физически контакт с пасажерите. Друго искане е първата врата на транспортните средства да не се отваря.

Искането е в резултат на подадени голям брой сигнали за високо повишения брой на болни водачи в " Столичен Автотранспорт " ЕАД и поради пандемичната конюнктура, се споделя в писмото, което е оповестено на уеб страницата на КТ " Подкрепа ".

Мярката с непродаването на билети от водачите на градския превоз, както и ограждането на кабината им и не отварянето на първата врата, беше въвеждана при предходните цялостни на пандемията от COVID-19. В някои от случаите беше въвеждана и процедура билети за еднократно пътешестване да се продават от контрольорите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР