Шофьорите трябва да конвертират хартиените винетки в електронни до 31

...
Шофьорите трябва да конвертират хартиените винетки в електронни до 31
Коментари Харесай

Много важна информация за всички, чиито винетки важат и след 1 януари 2019 г.

Шофьорите би трябвало да обръщат хартиените винетки в електронни до 31 януари следващата година. Изискването ще важи както за леките коли, по този начин и за тежкотоварните. Тези промени в Закона за пътищата гласоподаваха дефинитивно депутатите от районната комисия. Всички хартиени винетни стикери ще могат да се употребяват до края на актуалната година. Ако валидността им продължава и през идната, жителите би трябвало да подадат заявление в пунктовете за продажба, че желаят да употребяват стикера и в останалия период, в който той е годен.

“Собствениците или ползвателите на пътно транспортно средство, закупили книжен винетен стикер, чиято годност изтича след 01 януари 2019 година, следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в период от 15 декември 2018 година до 31 януари 2019 година, с цел да запазят правото си да употребяват платената пътна мрежа за целия първичен период на годност на хартиения винетен стикер ", написа в новите разпореждания. До въвеждането на толсистемата на 16 август следващата година, последователно ще отпадат винетните стикери, изясни Александър Ненков от ГЕРБ,който е измежду вносителите на промените, написа " 24 часа ".

От началото на годината, когато влезе в действие новият тип смесено събиране, ще има уикенд винетки, изясни Ненков. Дали ще са за определени часове или дни, следва да бъде решено. В съвещанието бе планувано да се гласоподават и промени в Закона за автомобилните транспорти. Заради началния час на пленарното съвещание - 13 ч., приемането им в комисия бе отсрочено.

Те плануват рейсовете наложително да са оборудвани с колани за водача и пасажерите, както и с видеорегистратори. Изключение ще има единствено в случай че маршрутът, който се прави е до 30 км и не включва придвижване по републиканската пътна мрежа. По 500 лева ще е санкцията за водачи в случай че карат без рейсът да има колани. Толкова е глобата в случай че транспортното средство не е оборудвано с видеорегистратор. 3000 лева ще заплащат тези, които позволен или разпоредят транспорт на пасажери с рейс, за който се изисква оборудването с колани и видеорегистратор, само че не е сложено.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР