Шофьорите от столичния градски транспорт призоваха кмета Йорданка Фандъкова да

...
Шофьорите от столичния градски транспорт призоваха кмета Йорданка Фандъкова да
Коментари Харесай

Шофьорите от столичния транспорт: Фандъкова да спре пиара на наш гръб


Шофьорите от столичния градски превоз приканиха кмета Йорданка Фандъкова да спре с рекламата и политиканстването на техен тил и я поканиха на среща в средата на март. Това оказва се от писмо, изпратено до медиите.

„ Титлата на кмет на столицата не е единствено чест, само че и отговорност. Вие сте призвана да защитавате ползите на жителите на София, както и нас водачите, наети на работа в ръководените от Вас администрация и общински транспортни сдружения „ Столичен автотранспорт “ и „ Столичен електротранспорт “. Благодарение на труда ни Вие обещавате на милион и триста хиляди софиянци една добра, надеждна и „ разрастваща “ се транспортна услуга “, стартира позицията им.

Те припомнят, че от близо месец се упорства за диалози, само че такива е имало единствено със синдикатите. „ Недопустимо е да продължавате и затвърждавате опълчването сред синдикатите и изразяващите недоволството си чиновници. На провелото се на 27 февруари съвещание на транспортната комисия декларирахме, че не утвърждаваме работата на синдикатите и че не припознаваме техните ползи като наши “ показват водачите и показват разочарованието си, че не са били поканени.

В писмото се споделя още, че в медиите се тиражират погрешни изказвания, а цитираните като „ допустими “ суми включват както противозаконния ексклузивен труд, по този начин и „ неналичието на почивки и нечовешкия стрес “.

Шофьорите приключват с покана към кмета в депата и гаражите, където да илюстрират изказванията си. В края на февруари стана известно, че работещите в четирите сдружения на столичния градски превоз ще получат нарастване с 10% на заплатите. За него са планувани 10 млн. лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР