Шофьорите не трябва да пренебрегват предупреждението на този все още

...
Шофьорите не трябва да пренебрегват предупреждението на този все още
Коментари Харесай

В Европа започнаха да инсталират нов пътен знак

Шофьорите не би трябвало да подценяват предизвестието на този към момента мистериозен пътен знак. И по този начин, какво значи този знак и за какво би трябвало да му обърнете особено внимание?

Появата на пътен знак P-33 на някои пътища в Испания не опонира на главните стандарти за пътна сигурност на Европейския съюз, само че страните могат да слагат свои лични пътни знаци и да ползват маркировки съгласно личните си модели и цветова скица.

Ето за какво нововъведеният пътен знак P-33 се среща единствено в Испания, само че е доста евентуално европейската стандартизация да бъде обогатена с подобен знак. Предупредителен знак с изображение на кола, която съвсем е изчезнала в черно-бял делириум, предизвестява за заплаха.

От описанието излиза наяве, че транспортното средство навлиза в зона, където постоянно пораждат явленията на лимитирана видимост. Може да е мъгла, сняг, дъжд или пушек. За Испания сходна стъпка е оправдана, направена за възстановяване на пътната сигурност. Това е изключително уместно в планинските региони на южната част на страната с доста сектори от пътищата, които постоянно са покрити с гъста мъгла.

По този метод новият пътен знак P-33 приготвя лидера за вероятни затруднения на пътната конюнктура, усложнения, предизвиква по-внимателна оценка на дистанциите и скоростите на другите участници в придвижването, а също по този начин предизвестява за нуждата от изключително внимание.

След като видите подобен знак на пътя и оцените обстановката, няма да е ненужно да включите фаровете за мъгла. По този метод лидерът освен ще се погрижи за личната си сигурност, само че и ще помогне на другите участници в придвижването, като освети автомобила си и той стане по-видим.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР