Шофьорите могат да си закупят годишни винетки сега с дата

...
Шофьорите могат да си закупят годишни винетки сега с дата
Коментари Харесай

Купуваме от сега винетки за лятото

Шофьорите могат да си закупят годишни винетки в този момент с дата на годност от лятото, оповестиха от пътната организация.

От тази година 12-месечните стикери са годни от датата на перфорация, т. е. в случай че консуматор има годишна винетка за 2017 година и закупи нов годишен стикер през днешния ден - на 8 януари 2018 година, винетката може да бъде перфорирана с дата 1 февруари 2018 година и ще бъде до 31 януари 2019 година Стикерът може да бъде перфориран и с друга дата, според от желанието на водача, и надлежно ще бъде за период от една година. Например годишна винетка, закупена през днешния ден и перфорирана с дата 3 февруари 2018 година ще бъде до 2 февруари 2019 година

Годишната винетка може да бъде перфорирана при продажба и с дата съответстваща на датата на закупуването й, написа Пик.  В тези случай, стикерът също ще бъде годен за период от една година. Винетката се перфорира в комерсиалния обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова записка с вписан регистрационен номер на транспортното средство, която би трябвало да се пази.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ припомнят, че годишните винетки за 2017 година са годни до 31 януари 2018 година Съветваме потребителите да закупят нов годишен стикер преди приключване на валидността на остарелия.

 

И още:

Ето всичко, което би трябвало да знаеш за новите винетки

 

За последно през 2018 година ще лепим стикери по стъклата
 

На 31 януари 2018 година изтича валидността на годишните винетки за 2017 г

През 2018 година – за трета поредна година, цените на всички винетки за леки коли са непроменени. Годишната е 97 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лева

Въвежда се и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лева. Тя ще разреши на хората, които карат колите си най-вече през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят непрекъснато в страната да употребяват по-краткосрочен стикер.

За първи път годишната винетка за всички транспортни средства ще важи за период от една година от датата на пазаруването й – в случай че водач си вземе стикер да вземем за пример на 3 март 2018 година, когато потегля на път за Националния празник, то той ще важи до 2 март 2019 година , написа Дарик. Необходимо е да се изиска и касова записка с вписан регистрационен номер на транспортното средство, която би трябвало да се пази, прецизират от пътната организация.

Винетки се продават в над 3000 разпространителски пункта. От тях 372 броя са с денонощен режим на работа. Това са огромните бензиностанции, офисите на „ Български пощи “, регионалните пътни ръководства и гранично контролно-пропускателните пунктове.



В дистрибуторската мрежа сега има над 2 млн. винетки, от които 900 хиляди са годишни за леки коли. До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. броя, оповестяват от АПИ.

На 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 година, подсетиха от АПИ./ Struma.bg

За последно през 2018 година ще лепим стикери по стъклата

Това ще бъде и последната година, в която се употребяват и лепят по стъклото хартиени стикери. С построяването и въвеждането на тол системата от 2019 година ще се премине напълно към електронно таксуване.

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР