Шофьорите, които ще пътуват в Южна България, да тръгват на

...
Шофьорите, които ще пътуват в Южна България, да тръгват на
Коментари Харесай

АПИ с предупреждение към шофьорите, които ще пътуват в Южна България

Шофьорите, които ще пътуват в Южна България, да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, приканват от Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Прочетете още
Силен вятър и обилни превалявания от дъжд се чакат в областите Смолян, Кърджали и Хасково, както и в региона на Благоевград, и при намаляване на температурите се усилват предпоставките от поледици. Слаб сняг превалява на проходите „ Превала “ „ Пампорово “, както и на „ Петрохан “.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства и пътно поддържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози по региони и са в подготвеност да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Още по здрач се чака сняг да завали тук-там по високите полета на Западна България и Предбалкана, а в Горнотракийската равнина и Източна България преваляванията ще са от дъжд, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

На обособени места в югоизточните региони от страната количествата ще са обилни. Вечерта в сряда преваляванията ще отслабват и последователно ще стопират.

За днешния ден е разгласен оранжев код за обилни превалявания и за мощен вятър в три области на страната - Смолян, Кърджали и Хасково
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР