Шофьорите, които не са платили винетна такса за автомобила си,

...
Шофьорите, които не са платили винетна такса за автомобила си,
Коментари Харесай

Спират колата на границата, ако не е платена винетна такса

Шофьорите, които не са платили винетна такса за автомобила си, няма да могат да напущат страната с него. Колата няма да може да мине и механически обзор. 

Промените в Закона за придвижване по пътищата са импортирани от депутати от ГЕРБ. Новите разпореждания ще стартират да работят още от 2019 година, изясни националният представител Станислав Иванов по Дарик. Целта е да се усили контролът на събирането на пътните такси, изясни той. 

Когато една кола отиде на гранично контролно-пропускателния пункт, там ще се ревизира дали има отговорности към АПИ за пътна такса. Водачът има право да заплати или да апелира, в случай че желае, само че няма да може да напусне страната. Това е нещо извънредно значимо, което се вкарва за първи в нашата страна, тъй като досега електронните фишове на КАТ се апелират или не се заплащат и камионите, или колите могат да изоставен страната, изясни Иванов. 

По думите му ще има много съществени промени в Агенция „ Митници “, Гранична полиция, КАТ, АПИ, с цел да се събират таксите от длъжниците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР