Шофьорите, които хвърлят угарки през прозореца на колата си, могат

...
Шофьорите, които хвърлят угарки през прозореца на колата си, могат
Коментари Харесай

Хвърлите ли си угарката през прозореца на колата в Гърция, простете се с книжката си

Шофьорите, които хвърлят угарки през прозореца на колата си, могат да се простят и с книжката си за 60 дни. Това плануват наказванията в Гърция. 

Глоба може да бъде наложена и от противопожарната работа, както е планувано в Резолюция № 19/2020 „ За реда за налагане на административни санкции за нарушение на наредбите на законодателството за пожарна сигурност “, съобщи „ Труд “.

Минимално наложена санкция е 200 евро, а размерът на санкцията зависи от рисковата категория, т.е. от карта на риска от пожар на Генералния секретариат за гражданска отбрана.

Освен това водачи, които пушат по време на шофиране в Гърция, ще се глобяват с 1500 евро, като това се отнася освен за лидера на автомобила, само че и за всеки различен пасажер, който пуши в наличието на дете под 12 години в автомобила.

Ако транспортното средство е за публично прилагане, санкцията се удвоява до 3000 евро.

Освен това водачите на тези транспортни средства подлежат на отнемане от шофьорска брошура за период от един месец за всяко закононарушение, даже в случай че самите те не са направили закононарушението, и възрастният пасажер в колата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР