Шофьорът, заподозрян за тежката катастрофа в София снощи, беше задържан

...
Шофьорът, заподозрян за тежката катастрофа в София снощи, беше задържан
Коментари Харесай

Георги Семерджиев е бил неадекватен при задържането

Шофьорът, обвинен за тежката злополука в София нощес, беше арестуван от отряд " Кобра " малко след 13 ч.

Бившият футболист Георги Семерджиев бе разгласен за търсене за пътния случай, при който починаха две млади дами - на 22 и 26 година

По време на задържането си в жилище в кв. " Лозенец " той е бил в не напълно съответно положение. Това заяви на брифинг по тематиката зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

При задържането му са открити отличителни полицейски знаци, а в деня на злополуката е направил още едно нарушаване. Лицето е престъпно проявено и различен път е карало автомобил под въздействие на опиати, стана ясно още на брифинга.

" Предстои обиск и изземване от жилището, само че чакаме бранител на лицето, а той желае да има бранител. Беше съответен до там да ми даде телефона на майка си и тя му откри бранител. Нищо не споделя, сега е самичък. След привършване на претърсването в дома му, на което той би трябвало да участва, ще бъде заведен в здравно заведение, където да му бъдат взети съответните проби. Не може да се заведе първо, тъй като, в случай че го изведем от местопроизшествието, след време неговите юристи може да пледират, че нещо не е непокътнато на местопроизшествието и сме му нарушили правата ", изясни Ясен Тодоров.

Той добави, че в началото е осъществено претършуване на дома на родителите на Георги Семерджиев, само че са съумели по действен път да открият адреса в кв. " Лозенец ", на който той е арестуван. Семерджиев не е регистриран публично на този адрес.

" С оглед спазването на строгите условия на прекомерно формализирания Наказателно-процесуален кодекс, влязохме в жилището няколко часа, откакто го бяхме открили, тъй като искахме законът да бъде спазен ", означи Ясен Тодоров и добави, че са употребявали услугите на отряд " Кобра ", защото са имали опасения, че лицето може да е въоръжено и да окаже опозиция.

След като му бъдат взети сравнителни мостри, ще бъде преценено какво обвиняване ще му бъде предявено, както и каква мярка, сподели още Тодоров.

Той добави, че търсят очевидци на тежката злополука, както и хора, които вероятно са били спътници на Семерджиев в МПС-то.

В коментар за лицето, което е било дружно с водача в автомобила, той изясни, че имат догатки и работят по доста версии.

" Надявам се в най-кратки периоди, да приключим сполучливо това следствие, да установим обективната истина. Ние не сме предубедени във връзка с Георги Семерджиев ", сподели още шефът на следствието.

Тодоров изясни, че едно такова закононарушение се проверява в няколко насоки - ще бъдат направени всички вероятни информации - за дееспособност и за престъпното му минало.

Властите откриват дали книжката, която е показал, е годна, тъй като тя не е издадена от българските органи.

" Потресени сме от това което се е случило. Изразяваме най-искрени съболезнования на околните. За страдание, безразсъдството е довело до тук ", съобщи градският прокурор на София Илияна Кирилова.

Тя посочи, че към момента не са назначени автотехническите експертизи, само че към този момент има разпитани очевидци на злополуката.

Припомняме ви, че Семерджиев има повече от 50 нарушавания на пътя, а името му е известно на органите на реда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР