Шофьорът Валентин Иванов бил неадекватен в “Пирогов, опитал да избяга

...
Шофьорът Валентин Иванов бил неадекватен в “Пирогов, опитал да избяга
Коментари Харесай

Прегазената от камион Вики е следвала мотото Живееш само един път, но ако го направиш правилно, е достатъчно

Шофьорът Валентин Иванов бил несъответстващ в “Пирогов ”, опитал да избяга от болничното заведение гол и по памперс

" Вики беше душа. Приемаше всеки човек какъвто е. За нея нямаше значение полът, расата или половата ориентировка. Светът ѝ беше цветен. Имаше доста и разнообразни другари. Обичахме я до един. Последно с нея говорихме по телефона. Обсъждахме по какъв начин е минал денят ни. Накрая стигнахме и до по-сериозни тематики като това какъв е смисълът на съществуването ни и какво мото би трябвало да следваме. Тя си спомни за една своя обява във фейсбук, която си повтаряла, когато била обезверена: " Живееш единствено веднъж, само че в случай че го направиш вярно, веднъж е задоволително ". Липсва ни. "

Пред близки на 19-годишната Виктория Мариева, която беше прегазена и убита от камион, до момента в който пресича пешеходна пътека в София, желаеха правдивост за живота ѝ. Те чакат арестуваният 59-годишен шофьорВалентин Иванов да бъде наказан строго.

Веднага след катастрофата той бе откаран в " Пирогов " с контузия на главата. Прекара няколко часа в противошоковата зала и бе нормализиран. Тестовете му за алкохол и опиати са негативни.

Министерство на вътрешните работи информация сподели, че нарушаванията, които е имал на пътя, били дребни - шофиране без колан и каране без фарове. До момента не е хващан с превишена скорост.

Часове след гибелта на Виктория в медиите се популяризира версия, че до конфликта се е стигнало, откакто на Валентин му станало неприятно. Тя отпадна, защото съгласно управляващите той направил внезапен завой, с цел да избегне пропаднали в региона павета. Така блъснал пресичащото в този миг на пешеходната пътека момиче.

Съдия Александра Йорданова въпреки всичко реши да го пусне под парична гаранция от 2000 лв.. В Софийския градски съд от юриста му Лъчезар Таков стана ясно, че арестуваният е бил несъответстващ в " Пирогов ". Опитал да избяга от болничното заведение гол, по памперс, като споделил, че се тревожи за брачната половинка си. Също по този начин страдал и от епилепсия. Имал ТЕЛК и работел неотдавна, с цел да устоя фамилията си. Вземал два типа медикаменти. В края на месеца щял да върви на обзор, с цел да получи по-висока степен на неработоспособност. Епилепсията му се отключила преди 15 години след катастрофа.

Медиците в " Пирогов ", които прегледаха Валентин, предложиха той да се лекува у дома. Според тях до фаталния инцидент не се е стигнало от епилептичен пристъп, каквато версия се популяризира.

Близките на Виктория са безапелационни, че за тях няма значение дали по нехайство, или поради прилошаване е лишил живота ѝ. Те желаят тежка присъда поради метода, по който е убита. Мислят, че гибелта ѝ е била мъчителна, което би трябвало да утежни в допълнение виновността на задържания водач.

Още в деня на инцидента и единствено за няколко часа фейсбук профилът на починалото момиче бе залят от десетки постове на нейни другари, които се сбогуваха за последно с нея.

" На този ден си отиде един страховит човек от този свят! Обичам те доста, приятелко, ти за мен беше необикновен човек, а в този момент единствено на 19 години ни напусна. Надявам се да бъдеш на по-добро място и нека да има правдивост ", написа близката ѝ Изабела Петкова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР