Шофьорът, причинил катастрофата с журналиста Милен Цветков, вероятно е карал

...
Шофьорът, причинил катастрофата с журналиста Милен Цветков, вероятно е карал
Коментари Харесай

Шофьорът, погубил Милен Цветков, вероятно е карал с много над 100 км/ч

 Шофьорът, предизвикал злополуката с журналиста Милен Цветков, евентуално е карал джипа си с доста над 100 км/ч. Това позволи някогашният следовател и специалист Георги Илиев, който пред камерата на " Нова ТВ " изгледа фрагменти от съдбовния случай на Великден. Междувременно законовите промени за по-строги наказания против дрогирани водачи към този момент са разпределени за разглеждане в парламентарните комисии.

Според следователя Георги Илиев, който е разследвал десетки влакови и автомобилни произшествия, при случая с Милен Цветков е най-важно движимостите лица първо открият скоростта, с която журналистът е бил затрит.

" По повредите на двата автомобила движимостите лица ще открият скоростта. Тя е над 100 км/ч. По мое виждане е 140-150 км/ч, тъй като очевидно се вижда, че джипът, ръководен от лице, използвало опиати, няма никакво желание да спре зад спрелия автомобил ", сподели Илиев.

Липсата на какъвто и да е опит упрекнатият Кристиан Николов да спре джипа може да се сметне за предумисъл, твърди някогашният магистрат.

" Или би отбил, или натиснал спешно спирачната система, или най-малко по време на удара щеше да бъде в развой на прекъсване. А при него няма и диря от спирачен път ", разясни Илиев.

Освен дали има ли спирачен път специалистите ще ревизират и били са изправни двата автомобила и по какъв начин те са се движили по улиците към кръстовището.

" Точно в този случай нито асфалтовата настилка, нито светофарната уредба, нито маркировката могат да бъдат причина за това произшествие ", безапелационен е някогашният следовател.

Първоначално проверяващите имат 2 месеца да приключат следствието, само че срокът може да бъде удължаван.  

Междувременно от Министерство на вътрешните работи приканиха всички пешеходци, които са пресичали на пешеходната пътека сега на злополуката, да се обадят на телефон 112. От публикуваните в интернет фрагменти се вижда ясно, че 6 души се разминават на сантиметри от конфликта сред двете коли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР