Шофьорът, прегазил петгодишно дете в русенския квартал Долапите, влиза в

...
Шофьорът, прегазил петгодишно дете в русенския квартал Долапите, влиза в
Коментари Харесай

Три години затвор за шофьор, сгазил дете в Русе

Шофьорът, прегазил петгодишно дете в русенския квартал " Долапите ", влиза в пандиза за три години. Това е окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС).

Инцидентът стана през ноември 2019 година Момиченцето бе прегазено, до момента в който разхождаше куче дружно с баба си. Шофьорът избяга от местопроизшествието.

78-годишният мъж бе задържан малко по-късно. Пред съда той призна виновността си и в началото бе наказан на 3 години затвор. След това апелативният съд във Велико Търново усили присъдата с година. С решението на Върховен касационен съд наказването остава 3 години като мъжът е лишен от право да ръководи МПС.

Върховен касационен съд отхвърля жалбата на водача, в която се показва, че бягството от мястото не следва да утежнява наказването му. Те показват, че още на първа инстанция той е признал виновността си и за това и получил понижена присъда.

" Ако е желаел да спори по опцията за разбиране или не на несъмнено съставомерно фактическо състояние, отразено в обстоятелствената част на обвинителния акт, то деецът и поддържащият позицията му бранител не е следвало да желаят прекосяване в диференцираната процедура (водеща до понижаване на наказването с 1/3), а да потвърждават правотата на претенцията си в един пълностоен правосъден развой ", пишат съдиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР