Шофьорът на училищния микробус Румен Иванов Архипов, спасил живота на

...
Шофьорът на училищния микробус Румен Иванов Архипов, спасил живота на
Коментари Харесай

Предлагат посмъртна награда за шофьора с инфаркт зад волана, който спаси 12 деца

Шофьорът на учебния микробус Румен Иванов Архипов, избавил живота на 12 деца, да бъде почетен посмъртно със званието Почетен жител на Кюстендил, предлага с докладна до Общинския съвет кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Румен Архипов е роден на 11 март 1964 година. Учил е във Второ Основно учебно заведение и в Техникума по електротехника. Трудовият му стаж е в Оптико-механичния цех и Мини Бобов дол. От 15 години е водач в транспортна компания, пренасяща възпитаници от град Кюстендил към селата в общината. Той е един от обичаните водачи на учениците.

По данни от отчета на шефовете на Природо-математическата гимназия и Начално учебно заведение „ Св. Климент Охридски ” на 15 октомври, в деня на трагичния случай, Румен Архипов е превозвал 10 възпитаници от гимназията и двама от Началното учебно заведение, от Кюстендил към селата Слокощица и Пиперков чифлик, заяви Дарик. По време на пътуването той получава солиден инфаркт и изпада в безсъзнание. В последните секунди от живота си той демонстрира същинско мъжество, като пробвайки се да овладее рейса, натиска с двата си крайници спирачката, дърпа ръчната такава, изключва мотора и съумява да спре в оградата на къща в село Слокощица. 

Пренебрегвайки болката, която евентуално е изпитвал, той съумява да избави живота на децата, които е превозвал, написа в докладната до Общинския съвет, която ще бъде гласувана на 25 октомври.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР