Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ „Тракия“ е задържан

...
Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ „Тракия“ е задържан
Коментари Харесай

Задържаха шофьора на сръбския автобус, ранил 12 деца

Шофьорът на авариралия сръбски рейс на Автомагистрала „ Тракия “ е арестуван за 24 часа, оповестиха от полицията на брифинг. По първична информация той е потърпевш по-леко и евентуално е със счупена ръка. Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Районна прокуратура-Стара Загора е повдигнала обвиняване на 40-годишния сърбин.

И сега не престават дейностите по следствието под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура - Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Първоначалните версии за злополуката са или неточност на лидера, или техническа нередовност. Късно нощес рейсът е бил изместен от мястото на случая, придвижването в региона обаче беше пуснато едвам тази заран в 09.00 ч. поради замърсяване на платното с масло и гориво. Очаква се през днешния ден да бъде осъществен още един обзор на мястото на злополуката.

Припомняме, че в неделя вечер сръбски рейс с деца катастрофира на Автомагистрала „ Тракия”, в региона на Стара Загора. Той е пътувал от „ Слънчев бряг” към Белград. Сингълът за случая е подаден към 20:30 ч. По незнайни, за в този момент, аргументи, водачът се е отклонил от лентата за придвижване и се е обърнал в канавката. Произшествието е станало на 217-ия км, в посока София.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР